Home > #Hoofdnieuws > Esports: Leclerc wint meteen bij zijn debuut in Esports

Esports: Leclerc wint meteen bij zijn debuut in Esports

Normaal gezien vond gisteren de GP van Vietnam plaats, maar door het coronavirus kon de race niet doorgaan. Ter vervanging was er de tweede virtuele Grand Prix, georganiseerd door F1 zelf. Omdat het circuit van Vietnam niet in het spel F1 2019 zit, werd er gereden in Melbourne, Australië. Zes F1-rijders namen deel aan de virtuele GP, voor Leclerc, Albon, Russell en Giovinazzi was het hun debuut, Norris en Latifi hadden al eens deelgenomen.

Een week geleden had Charles Leclerc nog niet gereden op het F1-spel, ontwikkeld door Codemasters. Zeven dagen later mocht de Ferrari-rijder vanaf pole position vertrekken in de virtuele GP, nadat F2-rijder Christian Lundgaard vijf plaatsen achteruit moest op de startgrid. Leclerc reed van start tot finish aan de leiding en kwam nooit in de problemen. Naast de F1-rijders reed er ook nog ander mooi volk mee, Stoffel Vandoorne, Jenson Button, Anthony Davidson…

De twintig rijders reden 29 rondjes (50%) op het circuit van Melbourne Park, Australië. Na een chaotische openingsronde, met onder meer een crash van Alexander Albon, leidde de jonge Monegask voor George Russell en jongere broer Arthur Leclerc. Tegen het einde van de race had Christian Lundgaard al wat plaatsen goedgemaakt en de Deen kwam als tweede over de streep, voor Williams-rijder George Russell, die derde werd. Enkele chaotische rondes in het begin, maar al bij al een propere race, als je deze vergelijkt met de openingsrace in Bahrein. Lando Norris kende problemen met zijn PC en kwam niet aan de start van de race.

De derde virtuele GP van het seizoen is over twee weken (19 april), op het circuit van Shangai, China.

You may also like
F1 Imola: Russell snelste in tweede vrije training
F1 Australië: reacties na vrijdag
F1 Australië: Leclerc bovenaan in tweede vrije training
F1 Saoedi-Arabië: Verstappen wint na bloedstollend gevecht met Leclerc in Jeddah