Home > Circuit > ELMS: ook nieuwe kalender

ELMS: ook nieuwe kalender

De European Le Mans Series heeft ook een nieuwe kalender en dat met een bezoek aan Spa-Francorchamps. De tweede van vijf meetings van het Europese uithoudingskampioenschap vindt plaats het het weekend voor de FIA WEC en dat op 9 augustus.

Deze nieuwe kalender zal bestaan ​​uit vijf races van 4 uur en is aangepast aan de nieuwe datum voor de 24 uur van Le Mans (19 en 20 september).

Het seizoen 2020 zou op 19 juli in Le Castellet kunnen beginnen als de gezondheidsomstandigheden en overheidsvoorzieningen dit toelaten. Deze eerste manche wordt voorafgegaan door de officiële tests op 13 en 14 juli. De tweede race vindt plaats in België met de 4 uur van Spa-Francorchamps op zondag 9 augustus. Het kampioenschap gaat dan op 29 augustus naar Spanje voor de 4 uur van Barcelona. Na drie races kunnen de teams deelnemen aan de 24 uur van Le Mans, die op 19 en 20 september wordt gehouden.

Het ELMS-seizoen wordt op 11 oktober voortgezet in Monza. Na de Italiaanse afspraak, vindt de finale van de European Le Mans Series 2020 plaats, die zoals gebruikelijk zal plaatsvinden in Portimão op 1 november.