Home > #Hoofdnieuws > Euro RX: Ide kent zijn tegenstanders, Montalegre uitgesteld

Euro RX: Ide kent zijn tegenstanders, Montalegre uitgesteld

Vandaag maakte IMG de namen bekend van de rijders die zich inschreven voor het hele seizoen FIA Europese Rallycross in Supercars en Super1600. Nog vandaag kwam ook het verwachte nieuws dat na Barcelona ook de manche in Montalegre, Portugal, wordt uitgesteld.

Dat onze landgenoot Enzo Ide zich inschreef voor een volledig seizoen Europese rallycross gaven we u eerder al mee via deze pagina’s. Naast Ide telt de lijst nog 21 namen waarbij we de Noor Thomas Bryntesson, de derde van 2019 en de Fransman Jean-Baptiste Dubourg, Europees vice-kampioen, zeker opnieuw bij de favorieten mogen rekenen evenals de Noor Ben Philip Gundersen, teamgenoot van Enzo Ide. Ook de namen van de Zweden Pontus Tidemand en Oliver Eriksson springen in het oog. Die laatste werd in 2018 en 2019 kampioen in RX2.

In Super1600 zijn de rijders van Volland Racing, alle met Audi A1, opnieuw de favorieten terwijl de Noor Marius Bermingrud zal aantreden met een wel erg originele Alfa Romeo Mito.

De Super1600-rijders begonnen normaal in Barcelona aan hun seizoen terwijl de Supercar-rijders normaal halfweg mei in Spa zouden beginnen. Maar het lijkt nog hoogst onzeker of er dan al opnieuw aan internationale autosport wordt gedaan.

Met het uitstel van de manche in Montalegre zou ook het WK in ons land aanvangen … Wordt ongetwijfeld vervolgd.

(foto J Dingenen)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring