Home > Moto > Nationaal > Moto: talent gezocht voor Belgian Motorcycle Academy

Moto: talent gezocht voor Belgian Motorcycle Academy

Naar aanleiding van de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus, is de selectiedag voor de Belgian Motorcycle Academy verplaatst van 25 maart naar woensdag 8 april 2020. Het doel van deze selectiedag is om jonge Belgische motortalenten te identificeren die in staat zullen zijn om de academie te vervoegen en een opleiding te volgen om van hen toekomstige motorsterren te maken.

De selectiedag staat open voor jongeren tussen 7 en 14 jaar die zich willen ontwikkelen in hun vakgebied en de ladder naar grote internationale wedstrijden willen beklimmen.

Wat is de Belgian Motorcycle Academy?

Dit is de nieuwe ‘filière’ voor jong motortalent in België, opgericht door FMWB, Zelos/MIG, het Jules Tacheny-circuit in Mettet en het Belgian Motorcycle Fund. Dit nieuwe opleidingsprogramma, wordt vanaf dit jaar officieel geïntegreerd in het Dorna Road to MotoGP programma. Dorna is de organisator van MotoGP.

De missie van de Belgian Motorcycle Academy is het opsporen, opleiden en begeleiden van jonge Belgische talenten, jongens en meisjes, tussen 7 en 14 jaar naar belangrijke motorcompetities op wereldniveau toe. De selectiedag is geheel gratis en de motoren (en eventueel de uitrusting) worden door de academie ter beschikking gesteld. Deze dag zal ouders toelaten om te analyseren of hun kind klaar is om de ladder te beklimmen en zo integraal deel van de academie uit te maken. De jonge talenten, waar het programma naar op zoek is, beoefenen actief één van de volgende disciplines: snelheid, supermotard, motorcross, dirt track of trial.

De kandidaten moeten tussen 7 en 14 jaar oud zijn, de Belgische nationaliteit bezitten en een motor kunnen besturen. Ze dienen bereid te zijn om een jaarlijkse licentie bij de FMWB te nemen. Vanaf de leeftijd van 11 jaar moet de kandidatuur vergezeld zijn van een sportief curriculum.

En wat daarna?

Als een jong talent zich onderscheidt tijdens de selectiedag, wordt hij of zij lid van de Belgian Motorcycle Academy en geniet hij of zij van professionele coaching om zijn of haar vaardigheden te perfectioneren. Op het eind van het programma krijgen de beste piloten, indien de kans zich voordoet, de kans om later deel te nemen aan grote kampioenschappen zoals het NTC (Northern Talent Cup) kampioenschap, afhankelijk van de discipline die ze beoefenen.

Stichtende voorbeelden

Lorenz Luciano en Amélie Triffet, beiden piloot van de Academy, zijn al ingeschreven in het NTC (Northern Talent Cup) kampioenschap, de opstap naar het CEV Repsol kampioenschap en de Red Bull Rookies Cup. Beide piloten hebben de toekomst voor zich, en dat kan dus ook het geval zijn voor andere jonge Belgen! De Belgian Motorcycle Academy ziet het als haar taak deze talenten te ontdekken en hen het kader aan te bieden om naar het hoogste internationaal niveau door te groeien.

Praktische informatie

Datum: woensdag 8 april 2020
(onder voorbehoud van verdere overheidsmaatregelen m.b.t gezondheid)
Tijdschema: van 13.00 uur tot 18.00 uur
Plaats: Circuit Jules Tacheny, 6 rue Saint Donat, 5640 Mettet
Deelname: gratis
Verplichte registratie via www.belgianmotorcycleacademy.be vóór 7 april
Indien de omstandigheden dit vereisen, zal de selectiedag opnieuw uitgesteld worden tot later, maar uw inschrijving blijft in dit geval uiteraard geldig.