Home > #Hoofdnieuws > Rally: de nieuwe Fiesta R4 van M-Sport

Rally: de nieuwe Fiesta R4 van M-Sport

Foto ©: M-sport

Met veel trots kondigt M-Sport Polen de nieuwe EcoBoost Ford Fiesta Rally4 aan, die op elk vlak verbeterd is. De Fiesta is de eerste R4-wagen die werd goedgekeurd door de FIA voor het nieuwe seizoen.

De tweewielaangedreven Fiesta van M-Sport zorgt dat er meer kracht wordt gehaald uit de Ford EcoBoost-motor, voelt beter aan en heeft een agressieve uitstraling. Door dit totaalpakket is deze Fiesta de meest aantrekkelijke en competitieve wagen in de R4-categorie. De wagen is ontwikkeld en gebouwd in Krakow, Polen.

In 2019 behaalde de R2 al goede resultaten, zowel in internationale als nationale kampioenschappen, met als uitschieter de overwinning in het kampioenschap van de Junior ERC3. Door de goede resultaten was er veel vraag naar de R2, in iets meer dan een jaar waren er 110 R2-wagens te zien over de hele wereld.

De R4-categorie zorgt altijd voor veel spanning. Door de vele zware omstandigheden moet de wagen tegen veel kunnen. Een betrouwbare motor en regelmaat zijn twee belangrijke factoren in de weg naar succes. Extra koeling voor de motor kan het verschil tussen winnen en verliezen betekenen. Het nieuwe koelsysteem van de R4 zorgt voor extra koeling.

De mensen van M-Sport zijn tevreden met de wagen. “De Ford Fiesta R4 is onze eerste competitiewagen dat we gebruiken voor onze ‘Ladder of Opportunity’, om de sterren van morgen te ondersteunen. M-SPort en Ford zijn altijd twee belangrijke spelers geweest als het aankomt op actief zijn op alle niveaus in de rallysport”, zegt Malcolm Wilson, M-Sport managing Director. Ook Maciej Woda, bestuurslid van M-Sport Polen is tevreden: “De nieuwe Fiesta R4 is een wagen waar we naar uitkijken om in de spannendste categorie te zien racen.”