Home > Rally > Divers > Rally: geslaagde start voor de nieuwe Clio Rally

Rally: geslaagde start voor de nieuwe Clio Rally

Foto ©: Renault Sport

Na negen maanden ontwikkeling en meer dan 10 000 kilometer testen is de nieuwe Renault Clio Rally voor het eerst aan de start gekomen van een rally. In de Rally Guanajuato Mexico, ook een rally van het WRC-kampioenschap kwamen vijf nieuwe Clio’s aan de start.

De nieuwe Clio was zeker een van de attracties tijdens de rally van het voorbije weekend. Het nieuwe model wordt gemaakt in de fabriek van Renault in Dieppe, Frankrijk. De Clio maakte zijn debuut nadat de wagen amper elf dagen geleden werd goedgekeurd door de FIA. Vijf teams, waarvan vier Mexicaanse kregen de eer om tijdens de rally met de Clio te rijden.

Vanaf de allereerste kilometers was het duidelijk de er veel potentie in de wagen zit. De wagen was goed op het parcours en domineerde de categorie, maar enkele foutjes en mechanische pech zorgden ervoor dat er maar één Clio de finish haalde. Benoit Nogier, van Renault Sport Racing was zeer tevreden over de prestaties: “de Clio heeft het goed gedaan dit weekend en dat op een van de meest veeleisende parcours van de kalender. Met de lastige wegen en warme temperaturen was dit een goede test voor onze wagens. De prestaties waren goed, we waren de beste in de R2-categorie en tijdens de korte proeven konden we ons mengen tussen de R5-wagens.”

Na het succes in Mexico bereidt het team de wagens voor om voor het eerst op Europese grond te racen. De eerste wedstrijd zal de Clio Trophy France zijn, die begint met de Rally aan Côte d’Azur.