Home > Circuit > Circuit: Sebring een groot succes voor Red Bull Racing Esports

Circuit: Sebring een groot succes voor Red Bull Racing Esports

Foto ©: IRacing

In het echt werd de 12 uur van Sebring uitgesteld en verschoven naar november, gisteren werd de race dan maar online gereden, op IRacing. Red Bull Racing Esports was na twaalf uur racen het winnende team.

Net zoals in het echt bestond het team uit vier man die twaalf uur lang moesten racen op het circuit van Sebring. Red Bull Racing Esports won door een goede strategie toe te passen en slimme pit stops, want ook in esports is dit van groot belang. De race maakt deel uit van de GTE series.

Red Bull heeft de race gewonnen door het vershil te maken tijdens de pit stops en zuinig te rijden. Door aan fuel saving te doen, duurden de pit stops van Red Bull een stuk minder lang dan die van de tegenstand. Sebastian Job, een van de vier rijders was verrast met de overwinning. “We waren verrast met de overwnning, we hadden dit niet verwacht. Na vier uur racen merkten we op dat onze tegenstand niet aan fuel saving deed en wij wel. Ik was niet zeker hoe het zou eindige, maar uiteindelijk verliep alles goed. Het is een mooie overwinning, hopelijk winnen we nog een paar keer dit seizoen.”

You may also like
IMSA Sebring: actie op vrijdag met een pole voor Cadillac Racing
FIA WEC & IMSA: het tijdschema voor Super-Sebring
In een notendop: IMSA
Laurens Vanthoor met Porsche in 12 Uur van Sebring