Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: Ogier wint ingekorte rally

WRC Mexico: Ogier wint ingekorte rally

Sébastien Ogier heeft zoals verwacht de – ingekorte – Rally van Mexico gewonnen en dat voor de zesde keer. Ogier wint zo ook voor het eerst met Toyota en neemt meteen de leiding in het WK, daarbij niet in het minst geholpen door de falende Hyundai-wagens. Thierry Neuville bleef puntenloos achter in Mexico na de problemen eerder met de alternator. Neuville telt meteen al 20 punten achterstand op de Fransman!

Foto: © WRC

In Mexico won Ogier voor Ott Tänak (Hyundai) en Teemu Suninen (Ford), die M-Sport zo een eerste podium van het seizoen bezorgde. Drama dus voor Hyundai in Mexico, dat Toyota nu op alle fronten ziet ontsnappen. Ogier wordt immers leider in het WK met 62 punten, acht meer dan Elfyn Evans, vierde in Mexico, en maar liefst 20 meer dan Thierry Neuville die de hete adem van Kalle Rovanperä in zijn nek voelt. De jonge Fin telt maar twee punten minder dan Neuville. Bij de merken heeft Toyota 21 punten meer dan Hyundai. Bij de Koreanen kan men rustig al van een crisis spreken.

Pontus Tidemand (Skoda) won in WRC2 en voor Nikolay Gryazin (Hyundai). Mads Ostberg blijft WK-leider. In WRC3 was de zege voor de lokale man Marquitos Bulacia in een Citroën. Hij leidt nu samen met Huttunen en Camilli.

Wanneer de volgende WK-manche wordt verreden is onzeker, mogelijk is dat Portugal van 21-24 mei, maar het zou evengoed Kenia in juli kunnen zijn…

https://www.autosportwereld.be/2020/03/14/wrx-mexico-morgen-wordt-geschrapt-rally-eindigt-vandaag/