Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: Neuville ontgoocheld

WRC Mexico: Neuville ontgoocheld

Thierry Neuville kende een echte tegenvaller in de rally van Mexico, de derde manche van het WK. Onze landgenoot reed sterk in zijn Hyundai, hield stand in de top-3, maar een euvel aan de alternator maakte een vroegtijdig einde aan zijn wedstrijd.

Neuville mag dan straks mogelijk wel opnieuw starten, maar met meer dan 35 minuten achterstand op de tiende in de stand, wordt punten halen een haast onmogelijke opdracht en dat terwijl de andere titelpretendenten wel vooraan stand houden. Hyundai zag op de eerste dag Dani Sordo en Thierry Neuville uit de wedstrijd verdwijnen, terwijl ook Ott Tänak wat tijd verloor. De Koreanen met de billen bloot, zeg maar.

Drie proeven staken Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul op zak, ondanks hun startpositie en na KP8 hadden ze amper 19 seconden achterstand op leider Sébastien Ogier. De ontgoocheling was dan ook groot: “We zijn goed gestart, zeker gezien onze startpositie. We hadden een goede auto en konden snel gaan, al hadden we wat aanpassingen nodig na de eerste lus om nog meer grip te vinden. In Las Minas zijn we dan plots moeten stoppen, met een technisch euvel. Hopelijk kunnen we terug starten op zaterdag.

Door de opgave zou Thierry Neuville wel eens naar de vierde of zelfs vijfde plek in de WK-stand kunnen zakken.