Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: Evans voor Neuville in shakedown

WRC Mexico: Evans voor Neuville in shakedown

Zoals de traditie het wil ging de WRC-rally van Mexico in de buurt van León met de shakedown. Tänak leek nog wat last te hebben van het tijdsverschil, want de koele Est verklaarde niet ten volle geconcentreerd te zijn tijdens zijn eerste run en ging even rond nadat hij een boompje raakte. Gelukkig kwam hij er zonder schade vanaf.

Thierry verklaarde na zijn eerste doortocht, dat hij moeite had met het vinden van grip. Teamgenoot Dani Sordo, die zijn debuut maakte dit seizoen, ging meteen goed van start met een 3de tijd.

Tijdens de 2de doortocht over de shakedown waren het de Hyundai-rijders die de bovenhand namen, met een 1ste tijd voor Tänak, een 2de tijd voor Sordo en een 4de tijd voor Neuville.  Enkel het jonge talent van Toyota, Rovanperä, kon tussen de ‘Koreanen’ wringen met een derde tijd. 

Maar toch was het uiteindelijk WK-leider Evans die de snelste tijd neerzette op de shakedown. De Brit was zes tienden van een seconde sneller dan Neuville die de tweedetijd realiseerde. Ogier volgde met de derde tijd, terwijl Tänak en Rovanperä de top-5 vervolledigden.