Home > #Hoofdnieuws > FIA WEC Sebring: ook van de kalender

FIA WEC Sebring: ook van de kalender

De Coronawaanzin bereikt ongekende hoogten. De Amerikaanse President Trump heeft het reizen van Europa naar de VS aan banden gelegd, wat een onmiddellijk effect heeft op de Europese rijders en teams in het FIA WEC dat volgende week Sebring zou moeten aandoen. Zij die er nu nog niet verblijven, raken er alvast niet en dus heeft de ACO de wedstrijd geannuleerd.

Foto: © Porsche

Om te voorkomen dat nieuwe gevallen ons land binnenkomen, zal ik alle reizen van Europa naar de Verenigde Staten de komende 30 dagen opschorten“, zei de president tijdens een toespraak in het Oval Office. De maatregel gaat in vanaf vrijdag middernacht (lokale tijd) voor een periode van dertig dagen.

Het gros van de teams in FIA WEC is Europees of heeft zijn basis in Europa (cfr. Toyota in Keulen) en dus wordt er volgend weekend niet gereden. Op die manier wordt Spa de volgende wedstrijd, voorzien voor eind april, maar ook hier kunnen we ons gezien de Corona-crisis al vragen stellen, al blijft de race in de Ardennen voorlopig behouden.