Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: kan Neuville Mexico winnen?

WRC Mexico: kan Neuville Mexico winnen?

Vrijdagochtend onze tijd start in Guanajuato, in het centrum van Mexico de derde manche van het WK Rally. De wedstrijd ondervindt vooralsnog geen hinder van het Coronavirus en van uitstel is al helemaal geen sprake. Thierry Neuville start in Mexico als co-leider in het WK, maar zijn nadelige startpositie kan de Belg fors parten spelen.

Foto: © Hyundai

24 proeven, goed voor 325,28 kilometer tegen de chrono, worden er afgewerkt in Mexico en naast het erg ruwe parcours, speelt ook de grote hoogte een rol. Net als in de F1 in Mexico verliezen de motoren door de ijlere lucht een deel van hun vermogen, wat het er voor de rijders niet makkelijker op maakt.

Thierry Neuville kent de wedstrijd goed, herinner u het podium in 2014… met behulp van een fles… Corona bier. “Dit is de eerste warme rally van het jaar, met daarnaast lange proeven en de grote hoogte. Het zal dus behoorlijk zwaar worden. We moeten als tweede de baan op en dan is de weg nog vuil, niet meteen een voordeel. Ik heb echter heel goede herinneringen aan de wedstrijd in Mexico, zoals ons eerste podium met Hyundai Motorsport, en mijn eerste podium tout court. Ik heb vaak mee voor de zege gestreden, maar ik heb hier nog nooit kunnen winnen en dat zou ik dit jaar willen veranderen.”

De rally start vrijdagochtend om 3u18 onze tijd met een dubbele korte proef. Op vrijdagavond en zaterdagochtend staan maar liefst tien proeven op het menu, zaterdagavond en zondagochtend volgen er nog eens negen. De rally sluit zondagavond Belgische tijd af, met drie proeven, waarvan de laatste, de Powerstage, om 18u18.  

Elfyn Evans (Toyota) en Thierry Neuville leiden in het WK met 42 punten, voor Sébastien Ogier (Toyota) met 37 punten. Toyota is leider in het WK voor constructeurs.