Home > #Hoofdnieuws > F1 2020: eerste GP dit seizoen in Zandvoort?

F1 2020: eerste GP dit seizoen in Zandvoort?

De donkere wolken boven Melbourne pakken zich meer en meer samen. Teamleden van zowel Haas als McLaren vertonen tekenen van een Corona-besmetting en de hele teams zijn meteen naar hun hotels teruggestuurd.

De betrokken teams kunnen dus niet werken en het F1-reglement duidt in zo’n geval op een annulering van de wedstrijd. “Indien een team een land niet binnen kan, racen we niet, wat dat is unfair”, vertelde F1 motorsport Managing Director Ross Brawn eerder aan Reuters. Hoe het zit indien meerdere teams door Corona wel in het land zijn, maar er niet kunnen werken, is nog niet helemaal duidelijk, maar annuleren zou alvast niet onlogisch zijn.

Indien de leden van de beide teams werkelijk ziek zijn, dan is het zelfs uitgesloten dat er volgend weekend in Bahrein kan geracet worden. Genezen op een week zit er immers niet in en reizen dus ook niet. Vietnam, over drie weken was al een vraagteken en China was sowieso al van de kalender verdwenen. Wordt de start van het F1-seizoen uitgesteld tot Zandvoort op 1 mei? Het zou zo maar kunnen…