Home > VAS > Rittensport > VAS: Antwerp Classic naar Nederlandse rallybaantjes

VAS: Antwerp Classic naar Nederlandse rallybaantjes

Een kleine maand geleden reden de organisatoren het tweede deel van de Antwerp Classic af en sloegen hun stempel op het formulier: goed bevonden! We maken ons dus op voor de dertiende editie van de Antwerp Classic.

Al een mooie 49 voorinschrijvingen prijken op het bord, met daaronder de vele routiniers die het Classic kampioenschap kleur geven. Het zal de uitdagers weer moeilijk worden om diegenen die kort bij de eigen Antwerpse thuisbasis opereren weerwerk te bieden. Vooraan verwachten we dan ook Leo en Inge Rackham, Seppe Verstegen en Luc Van den Bogerd, Philip Copmans en Filip Beyers en vooral Jan Eysermans en Wim Poulmans. De tegenstand, die zal komen van de duo’s die amper enkele dagen voorheen goed scoorden op de Leeuwenrit, zoals Babeliowsky en Jaeken, Sebrecht Vanneste en Jurgen Crombez, Guy en Olivier Dupont… Maar er zijn ook wat outsiders, zoals Jos Jamar en Olivier Vanherk (ondanks gebrek aan competitieritme nog steeds niet te onderschatten tegenstanders), Maarten Smeets en Bram Babeliowsky (de sterk opkomende jeugd!) of Johan Vanhecke en Bert Werniers. Op de deelnemerslijst ontbreken vooralsnog de Vandoorn broers met de witte Volvo, maar als zij zich inschrijven mag u ze gelijk onder de kanshebbers op de zege klasseren!

De wedstrijd, een goede 250 kilometer lang, bestaat uit twee delen met de tussenstop op de startlocatie in Rijkevorsel. Eerst gaat het onderweg met een relatief korte openingsetappe, in een goed tempo over de landelijke wegen van de Nederlands-Belgische grensstreek. Het tweede deel bevat dan weer veel meer wegen op Nederlands grondgebied, wegen die de geïnteresseerden zullen herkennen als de baantjes uit de rally van Achtmaal, inclusief “De Hel van Achtmaal”…

Het wedstrijdcentrum ligt in de Oude Pastorij “De Gilde”, in het centrum van Rijkevorsel (Dorp 47). Op zaterdag 14 maart vertrekt daar de eerste wagen om 9u01. Op dezelfde locatie is er ook de tussenstop. De aankomst is voor de vroegste wagens voorzien omstreeks 18u met een prijsuitreiking om 20u.

(persbericht)