Home > Moto > MotoGP > MotoGP: 100 zeges voor KTM

MotoGP: 100 zeges voor KTM

Het begin van het MotoGP seizoen was misschien niet wat de fans in gedachten hadden. Het werd een weekend zonder Marquez, Quartararo, Rins of Dovizioso… maar wel met minder illustere namen als Nagashima en Arenas in Moto2 en Moto3

(foto: ©motogp.com)

Dat ze het seizoen op gang schieten, dat zijn ze in Moto3 al gewend. Dat ze deel uitmaken van de hoofdaffiche, dat was nieuw. Maar als vanouds zagen we een drukke start en felbevochten rondes. Een peloton van liefst 19 rijders, kanshebbers op de zege, trok tot op enkele ronden van het einde over het circuit. Dat is Moto3 in zijn pure vorm. Het werd dus afwachten, positie kiezen en op het juiste moment de aanval inzetten. Alvast twee rijders verspeelden hun kansen: Arbolino schoof naar de buitenkant in Turn1 en schoffelde Binder onderuit. Spijtig, want beiden hadden hun kansen te gaan. Het was dan Albert Arenas (Aspar Team) die het resterende zegetrio naar de lijn sleepte en de zege pakte. De “oude” krijger John McPhee (Petronas Sprinta) zette net niet genoeg door en strandde op de tweede plaats. Masia kwam als derde over de lijn maar verloor die positie omdat hij buiten de lijnen van het circuit had gereden in de laatste ronde. De derde plaats kwam zo toe aan Ai Ogura (Honda Team Asia). Voor KTM betekende het de 100ste zege in een MotoGP weekend. Champagne dus!

Nagashima toont zijn klasse

In Moto2 leek Luca Marini (Sky VR46) aanvankelijk regelrecht naar de zege te stormen. Hij hield onder andere revelatie Joe Roberts en Jorge Martin achter zich. Maar net als Martin kende Marini in het slotkwartier een dipje en zakte weg. Hij zou tot overmaat van ramp nog crashen in de laatste ronde. Het was dan de Japanner Tetsuta Nagashima (Red Bull KTM Ajo) die de kop overnam en door het gebakkelei tussen Lorenzo Baldassarri (FlexBox HP 40) en Enea Bastianini (Italtrans Racing Team) om de tweede plaats ook nog een onoverkomelijk gat kon slaan. “Balda” pakte uiteindelijk de tweede plaats voor “Bastia”. Zo kregen we dan, tien jaar na de laatste Amerikaanse pole, tevens de eerste Japanse zege in de Moto2 sedert…tien jaar!

Ook al ontbrak de MotoGP op de affiche, toch kende het seizoen een schitterende start met twee boeiende trainingsdagen, spannende kwalificaties en twee mooie races. Op naar Austin, Texas, voor de Grand Prix van de Verenigde Staten.