Home > #Hoofdnieuws > F1 road to Austria 2020: Racing Point

F1 road to Austria 2020: Racing Point

Foto ©: BWT Racing Point

Komende zondag, 5 juli is het eindelijk zover, dan gaat het nieuwe F1-seizoen van start. De opener van het nieuwe seizoen is nu de GP van Oostenrijk, op de Red Bull Ring in Spielberg. Om u goed op weg te zetten voor het nieuwe seizoen, maken we bij Autosportwereld.be van elk team een voorbeschouwing. De volgende in ons rijtje is Racing Point.

Sinds Racing Point het heeft overgenomen van Force India, boekte het team nog niet de successen van de voorgaande jaren. Met Pérez en Stroll heeft het team twee rijders die weten hoe het is om op het podium te staan. Komend seizoen zal Racing Point de concurrentie aangaan met McLaren en Renault voor die felbegeerde vierde plek in het constructeurskampioenschap.

Racing Point tijdens testdagen:

De wagen van Racing Point was een van de gespreksonderwerpen tijdens de tests. Voor velen leek de wagen een kopie te zijn van de Mercedes van 2019. Racing Point heeft veel onderdelen van de 2019 Mercedes overgenomen om snel en efficiënt een goede wagen te hebben, dat bleek een goede keuze te zijn. Tijdens beide weken waren de roze wagens snel onderweg, vooral op de rechte stukken lieten ze veel teams achter zich. Het team wil niet alleen punten scoren, maar Racing Point mikt dit seizoen ook op het podium.

Vleugje geschiedenis:

In 2018 begon Racing Point zich te mengen in het Force India team van Vijay Mallya. Het team werd in augustus 2018 overgenomen door verschillende zakenlieden onder leiding van Lawrence Stroll, vader van Lance Stroll. Het was na de zomerstop in 2018 en vanaf de GP van België dat het team definitief veranderde naar de naam Racing Point. Hun eerste volledige seizoen onder de nieuwe eigenaars was niet gemakkelijk, met wisselvallige prestaties. Met de huidige financiële stabiliteit, een goede line-up en een nieuwe fabriek naast de huidige in Silverstone, is Racing Point zeker een team om naar uit te kijken in 2020.

Onze mening:

Racing Point heeft in de testen bewezen dat ze een heel snelle en betrouwbare wagen hebben. Vorig seizoen bleven topprestaties uit vanwege enkele onregelmatigheden. Met de rijders die nu nog meer ervaring hebben en de stabiliteit die er heerst, is het doel van Racing Point om die vierde plek bij de constructeurs te veroveren. Vanwege de prestaties vorig jaar kunnen we nog niet met zekerheid zeggen dat dit seizoen een echt topjaar wordt, daarom plaatsen we Racing Point net onder Renault en McLaren. We verwachten zeker dat het team regelmatig aanwezig zal zijn in Q3.

De rijders van Racing Point:

Bij Racing Point geven we toch het voordeel aan Sergio Pérez. De Mexicaan heeft meer regelmaat in zijn prestaties en haalde afgelopen seizoen vier keer Q3, Stroll maar een keer. De jonge Canadees zette vorig jaar wel de beste prestatie neer met een vierde plek, maar hij moet meer regelmaat krijgen in zijn resultaten, dat lukt misschien dit jaar met de nieuwe wagen.

You may also like
F1 Bahrein: Verstappen wint moeiteloos, Alonso op podium
F1 Bahrein: Stroll rijdt dan toch openingsrace
F1 Spa: de top drie aan het woord
F1 Spa: Verstappen wint slaapverwekkende race