Home > #Hoofdnieuws > WRX/Euro RX: Rusland out, kalender Super1600 gewijzigd

WRX/Euro RX: Rusland out, kalender Super1600 gewijzigd

Rusland, waar volgens de oorspronkelijke kalender van het FIA Wereldkampioenschap rallycross de zesde manche doorging, verdwijnt van de kalender. Dat leren we vandaag bij lezing van de beslissingen van de FIA World Motorsport Council zelf.

Volgens bronnen via diverse kanalen kwamen promotor IMG en de lokale Russische organisatie niet tot een vergelijk. De Russische federatie gaf in een eigen persbericht mee dat de bouw van het circuit gestopt was. Zo wordt het aantal wedstrijden herleid tot tien waarvan er acht in Europa worden verreden. De negende en tiende manche gaan respectievelijk door in Abu Dhabi en Kaapstad. De data van die wedstrijden blijven alle ongewijzigd.

Voor de kalender van de Europese Super1600-klasse wijzigt er heel wat. De rijders uit Super1600 begonnen oorspronkelijk in Barcelona aan hun titelstrijd maar die openingsmanche wordt nu volgens de site van de FIA Spa-Francorchamps, gepland in het weekend van 16 en 17 mei. Daarna gaat het achtereenvolgens naar Noorwegen, Zweden, Duitsland, Frankrijk en Letland.

(bron FIA en diversen, foto J Dingenen)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring