Home > VAS > Rittensport > VAS: Leeuwenrit “with basic systems”

VAS: Leeuwenrit “with basic systems”

De Leeuwenrit schiet het VAS Classic seizoen op gang op zaterdag 7 maart. De wedstrijd wordt opnieuw verreden onder de vleugels van de Tieltse Automobielclub en houdt vast aan zijn formule en aan de traditionele startplaats in Deerlijk, West-Vlaanderen.

foto: ©W.Bouchez

Sommige deelnemers waren vorig jaar onder de indruk van de relatieve moeilijkheid van de Classic wedstrijd, ondanks het feit dat die onder de noemer “the easy way” werd georganiseerd. “Het betrof echter de moeilijkheidsgraad van de gebruikte navigatiesystemen“, meldde organisator Nick Vanoverschelde toen, “en niet de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd!” Maar om de misverstanden verder uit de wereld te helpen werd de titel dit jaar aangepast. Het wordt “De Leeuwenrit, a short Classic with basic systems”, een Classic wedstrijd met enkel meest recht doorlopende of gestileerde bol-pijl en ingetekende lijn. Zoveel moet dus duidelijk zijn. Voor het overige blijft het een Classic volgens de gekende bepalingen: het volgen van een geheim parcours volgens een opgelegde roadbook, met strafbepalingen, op de openbare weg. De gemiddelde snelheid van de wedstrijd zal niet hoger liggen dan 36 km/uur.

Met 59 inschrijvingen op de teller wordt het in alle geval al een goed gevulde wedstrijd waarbij de hele who-is-who van Classic rittensport aan de start zal staan. De onvermijdelijke Eysermans en Poulmans op de Subaru Impreza, maar ook Babeliowsky en Jaeken met de Opel Astra tekenen present. Maar in eigen streek moeten we zeker de broers Karel en Korneel Vandoorn en de Volvo bij de uitdagers rekenen evenals Guy Agten Guy en Dominiek Seynaeve Dominiek op de Datsun 240Z of Philippe Vallaeys en Caroline D´Haese met de VW Golf. Er worden ter plaatse nog diverse andere inschrijvingen verwacht. Wel opgelet want zoals steeds kunnen de deelnemers zich verwachten aan snelheidscontroles en aan een alcoholtest.

De deelnemers wacht een rit in twee delen van ongeveer 175 kilometer, met start en aankomst in Buurthuis De Wieke, op het Wiekeplein, aan de Breestraat in Deerlijk. Daar zal de eerste wagen van start gaan om 16u01 en verwachten we de vroegste deelnemers weer aan de finish omstreeks 22u30.