Home > #Hoofdnieuws > Euro NASCAR: Longin met Projob en PK Carsport voor de titel

Euro NASCAR: Longin met Projob en PK Carsport voor de titel

Stienes Longin wil de titel in de Europese NASCAR. De Leuvenaar doet dat uiteraard met het Limburgse PK Carsport. Hoofdsponsor Projob Workwear blijft ook de vaste partner van de voormalige kampioen in Elite 2.

Foto: © NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

Stienes Longin is één van de meest regelmatige rijders van de voorbije seizoenen in de Europese NASCAR. Pech in Hockenheim maakte dat hij in Zolder, tijdens de finale 2019, niet meer voor de titel meevocht, maar hij won wel voor eigen publiek zijn eerste race in Elite 1 tijdens die verregende finale. In 2020 zien we Longin ook weer in het NASCAR-kampioenschap, in de Camaro met startnummer #11.

Stienes Longin in de PK Carsport Camaro

Iedereen was blij met wat we vorig jaar deden, maar het doel is dit jaar om het kampioenschap te winnen. We moeten nog een plaats winnen, de moeilijkste, en kampioen worden”, aldus de Leuvenaar. “Ik denk dat ik veel heb geleerd in 2019. Vooral het verschil tussen het eindigen op het podium en het winnen van een titel. Met PK Carsport en Projob Workwear hebben we veel samen gedaan, we zijn samen verbeterd en we hebben allemaal één gemeenschappelijk doel: de grootste trofee ophalen aan het einde van het seizoen en naar de NASCAR Hall Of Fame vliegen.

Het winnen van zijn eerste race in Europa afgelopen seizoen tijdens de finale in Zolder, zou een belangrijke stap kunnen zijn in de richting van het NWES-kampioenschap voor de 28-jarige Stienes Longin.

Longin na winst Zolder

Na zoveel tweede plaatsen wist ik dat ik kon winnen, maar je moet er één winnen om te weten hoe het echt voelt. Nu heb ik er alle vertrouwen in dat de puzzelstukjes samen zullen vallen. Ik denk niet dat ik dingen op een heel andere manier moet doen, maar ik moet sommige zaken anders aanpakken”, vertelt de kampioen in Elite 2 van 2016. “Met drie playoff-evenementen worden Vallelunga en Zolder nog belangrijker om ons te plaatsen voor de finale. Vanaf september moeten we op ons allerbest zijn. We zullen ervoor zorgen dat we klaar zijn.”

Het seizoen start op 25 en 26 april op het Circuit Ricardo Tormo in Spanje.