Home > #Hoofdnieuws > BRC 2020: gestart met een Grand Cru

BRC 2020: gestart met een Grand Cru

De kop is er af… De Rally van Haspengouw, de 23ste al in de vernieuwde versie, werd een regelrecht succes. Sportief viel de beslissing letterlijk in de laatste meters, er kwam heel wat volk naar het servicepark en de proeven in Landen en het hele evenement verliep zonder incidenten. Het Belgian Rally Championship leeft en dat was afgelopen weekend goed te merken.

Sportief, dat wisten we, zag het er goed uit, met een mooi deelnemersveld, zowel nationaal als in het criterium. Vooraan ontbrak enkele Pieter-Jan-Michiel Cracco door ziekte, maar alle andere tenoren tekenden present en maakten er een mooi spektakel van, dat uiteindelijk in de allerlaatste proef zou beslecht worden. We kregen een nieuwe winnaar, in de persoon van Ghislain de Mevius, een telg uit een bekend rallygeslacht. de Mevius is een beetje als Elfyn Evans, de titelkandidaat waar niemand vooraf echt rekening mee hield.

Mooie rally, in alle opzichten

Maar waar we in het WRC vier titelkandidaten tellen, zijn er dat in het BRC misschien nog wel meer. De broers de Mevius, Kris Princen, maar ook de ongelukkig gestarte Sébastien Bedoret en titelverdediger Adrian Fernémont gaan zeker naar de bekroning dingen, dat zagen we afgelopen weekend. Maar ook Vincent Verschueren, Grégoire Munster en wie weet Cedric Cherain mogen we niet te vroeg afschrijven. Jammer overigens dat William Wagner niet het hele BRC rijdt, want hij was misschien wel dé revelatie van deze Haspengouw en liet zien met de Belgen mee te kunnen. En wat te zeggen van Jonas Langenakens, die in een oude Mitsubishi EVO VII toch naar een plek in de top-10 reed, te midden van de topwagens. Iemand nog budget voor deze (jonge)man? Hoe dan ook, het Belgian rally Championship doet ons nu al aftellen naar de volgende manche!

Veel volk op de proeven!

Opvallend was ook de prima organisatie in Landen, met een team dat grotendeels uit vrijwilligers bestaat, eens te meer het bewijs dat we zonder passie nergens raken in onze sport. Autosportwereld.be bedankt bij deze dan ook alle mensen die vrijdag en zaterdag deze rally mogelijk maakten. Ondanks het slechte weer kwam er veel volk naar de proeven en ondanks het vele volk, toonde (zo goed als) iedereen zich gedisciplineerd bij de doortocht van de bolides. Wij merkten zelf ook op dat de meeste rallyliefhebbers de akkers en wegen aan het parcours behoorlijk proper achterlieten. En last but not least een pluim voor de promotie van dit Belgische kampioenschap en het mooie werk ook van de collega’s van Sporza!

https://www.autosportwereld.be/2020/02/29/brc-haspengouw-princen-lek-in-laatste-proef-de-mevius-wint/