Home > #Hoofdnieuws > BRC Haspengouw: Princen neemt leiding in de regen

BRC Haspengouw: Princen neemt leiding in de regen

De weergoden maakten de tweede lus van de Rally van Haspengouw nog moeilijker dan de eerste al was. De regen deed zijn intrede in de zevende en de achtste proef en vooraan nam Kris Princen de leiding over, in de stromende regen.

De Limburger heeft nu één tiende van een seconde overschot op Ghislain de Mevius. De strijd tussen Citroën en Skoda gaat dus volop verder. De regerende kampioen Adrian Fernémont ging in KP8 even in de fout en zakte weg uit de top-3 en Guillaume de Mevius reed tweemaal lek in de afsluitende proef en kreeg bijna 2min30 aangesmeerd.

Guillaume de Mevius reed lek en verloor twee minuten

Kris Princen won de eerste proef van de middaglus, Ghislain nam de tweede voor zijn rekening, terwijl heel verrassend William Wagner (Citroën) zijn visitekaartje afgaf in KP7. De regen zette vervolgens in en herschiep de KP Halle-Booienhoven in een waterpiste. Kris Princen sloeg behoorlijk hard toe en pakte 7,4 seconden op zijn directe rivaal, om de leiding in handen te nemen met 0,1 seconde!

De derde plaats is verrassend voor de Franse Belg William Wagner, die volgt op 19,5 seconden van de leider. Fernémont (Skoda) is nog vierde, maar wel al op 35,7 seconden, voor Grégoire Munster (Hyundai) die bijna een minuut moet toegeven. Vincent Verschueren (VW) is nu zesde, op twee seconden van de vijfde plek. Dilley volgt als zevende al op 1min7. Maxime Potty herleidde zijn Hyundai tot schroot en gaf op.

De verrassende William Wagner

Om 16u08 starten de toppers aan de de derde en laatste lus van deze boeiende editie van de Haspengouw.