Home > #Hoofdnieuws > BRC Haspengouw: Ghislain de Mevius leidt, Bédoret verliest veel tijd

BRC Haspengouw: Ghislain de Mevius leidt, Bédoret verliest veel tijd

De Rally van Haspengouw is gestart en de strijd is meteen in alle hevigheid losgebarsten. Vooraan leidt de de enigszins verrassende Ghislain de Mevius in zijn Skoda, voor Adrian Fernémont (Skoda) en Kris Princen (Citroën). Het grootste slachtoffer van deze eerste lus van vier proeven was zonder meer Sébastien Bédoret die zijn Skoda op de tweede proef in een gracht parkeerde en elf minuten verloor.

Kris Princen

Met twee snelste chrono’s voor Ghislain de Mevius, één voor Fernémont en één voor Princen, weten we meteen wie de kanshebbers op de zege hier in Landen zijn. Het verschil tussen de leider en zijn dichtste achtervolgers bedraagt respectievelijk 1,7 seconde (Fernémont) en 3,8 seconden (Princen), heel weinig dus, zeker gezien het regenweer dat later op de dag verwacht wordt. Achter de top-3 zijn de verschillen alvast wat groter. Guillaume de Mevius (Citroën) kijkt al tegen een achterstand van meer dan 15 seconden aan, Vincent Verschueren (VW Polo) die zevende is, telt al 56 seconden achterstand. Tussen hem en de vierde plaats vinden we nog Grégoire Munster (Hyundai) en een verrassend sterke William Wagner (Citroën).

Arnaud Neven

Bij de slachtoffers van deze (vroege) ochtend behoren, naast Fernémont, ook Niels Reynvoet (Skoda Fabia R5, gebroken velg), Arnaud Neven (Skoda Fabia WRC – foto), Eddy Vandevelde (Mitsubishi EVO X, brand) en Robby Moers (Porsche, niet gestart, versnellingsbak).

De tweede lus start om 12u13 met uiteraard de KP van Walshouten en de wagens worden terug in het servicepark verwacht op 16u11.

You may also like
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC South Belgian: focus op 2WD Trophy