Home > Rally > BRC > BRC Haspengouw: de winnaars in de verschillende klassen

BRC Haspengouw: de winnaars in de verschillende klassen

De eerste BRC-manche van het seizoen is afgelopen. Er zijn verschillende winnaars in verschillende categorieën, wij lijsten ze voor u op.

Juniors: Nadat ze bijna een hele dag aan de leiding reden, verloor het duo Pyck-Mourisse alsnog hun leidersplaats in de juniorklasse aan Munster-Podgorny. In de laatste lus maakte Munster het verschil door alsnog twee proeven te winnen. Vandemarliere en co-piloot Valcke eindigden op plaats drie.

Historic: Voor Deveux-Bos was het een comfortabele overwinning, nadat het duo een hele dag aan de leiding reed. Hun naaste concurrent Björn Syx moest opgeven door een gebroken differentieel.

M-Cup: Het duo Diels-Vandenbussche won in hun BMW 132i de M-Cup. Het was lange tijd spannend met Boulat-De Busser, nadat zij in het begin van de dag aan de leiding reden. Lommers en co-piloot werden op ruime afstand derde.

Criterium: de rijders van het criterium waren na twee lussen klaar met hun rally. Het waren Nicky Thijs en co-piloot Kevin Umans die na acht klassementsproeven de snelste waren in hun BMW E36. Het team Vandeloock-Swysen volgde op bijna 30 seconden en werd tweede. Louies & Umans maakten er een volledig BMW-podium van.

GT: Bij de GT’s was het Gunther Monnens die naar de overwinning en een twaalfde plaats algemeen reed. Hij vond meteen een goed ritme met de nieuwe Porsche 991 GT3. Glenn Janssens eindige als tweede bij de GT’s.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50