Home > #Hoofdnieuws > F1: Voor het eerst een Ferrari met de snelste tijd

F1: Voor het eerst een Ferrari met de snelste tijd

Foto ©: ScuderiaFerrari

Dag twee van de tweede testweek is van start gegaan. Door de regen van afgelopen nacht lag het circuit er glad bij en daar hadden sommige rijders last van. Het was Sebastian Vettel die deze ochtend de snelste chrono had, waardoor Ferrari voor het eerst in de testen helemaal bovenaan staat.

Vettel zorgt voor blije gezichten bij de Italiaanse renstal nadat hij de beste tijd in de ochtendsessie heeft neergezet. Met maar 0.3 seconden voorsprong had hij niet veel overschot op Lance Stroll, die nog maar eens de goede snelheid van Racing Point heeft bevestigd. Latifi was deze ochtend de verrassende derde en volgde op 0.5 seconden van Vettel.

Het was Esteban Ocon die deze morgen als eerste op het nog natte circuit van Barcelona zijn Renault testte. Voor het eerst in deze testen werden de Intermediate banden gebruikt. Het parcours lag er glad bij deze ochtend. Latifi ging in de laatste sector met zijn Williams de grindbak in, maar gelukkig voor hem kon hij zelfstandig doorrijden.

Verstappen was de eerste die voor de harde droge banden koos, na enkele ronden verloor de Nederlander in de laatste sector de controle door iets te ver over de curbs te gaan en spinde opnieuw. Lando Norris kwam als eerste buiten op de zachte band en kon meteen ook in zijn McLaren de snelste ronde neerzetten.

Halverwege de sessie nam Giovinazzi de leiding op de zachtste band, na zijn snelste ronde verloor de Italiaan wel de controle over de achterkant van zijn wagen waardoor hij in het grind belandde en de bandenmuur had geraakt. Hij kon nog verder maar hij verloor een deel van zijn achtervleugel, een rode vlag is het gevolg.

Nadat Bottas in de grind belandde en verder kon rijden, deed Verstappen het hem na in dezelfde bocht. De Nederlander had minder succes dan de Fin en bleef steken in het grind, dit zorgde voor de tweede rode vlag van de sessie. Op 45 minuten van het einde van de ochtendsessie is Vettel de volgende die spint, de sessie wordt opnieuw gestopt en zo hebben we al een derde rode vlag deze ochtend.

Door het natte circuit in het eerste deel van de ochtendsessie zijn er ook minder rondjes gereden dan op andere dagen. Naast de snelste tijd heeft Vettel ook de meeste rondjes (48) achter zijn naam staan. Tien rijders (een per team) kwamen deze ochtend in actie, deze middag komen ook nog Ricciardo, Albon en Hamilton in actie.

Foto ©: Formula1
You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock