Home > #Hoofdnieuws > F1: Kubica verrast iedereen met snelste tijd

F1: Kubica verrast iedereen met snelste tijd

Op het circuit van Catalunya, in Barcelona is de tweede testweek van start gegaan. Het was geen Mercedes of Ferrari-rijder, maar Robert Kubica met zijn Alfa Romeo die de snelste chrono neerzette.

Foto: © Alfa Romeo

Achter de Pool, zette Max Verstappen de tweede tijd neer op 0.4 seconden van Kubica, de Nederlander spinde nog wel op het circuit en zorgde voor een rode vlag. Sergio Pereze begon zijn tweede week net als zijn eerste week op een derde plek en moest maar 0.1 seconde op de Red Bull van Verstappen toegeven.

Vettel zorgde vandaag voor de snelste tijd van Ferrari in de testweken, maar kon niet voor een plek in de top tien zorgen. Na zijn snelste tijd spinde de Duitser en kwam er een rode vlag. Het AlphaTauri team bevestigde vandaag hun goede vorm van vorige week met een vierde plek voor Kvyat en een vijfde plek voor Gasly.

Geen ‘silver arrows’ van Mercedes bovenaan de lijst. Mercedes legde de focus vandaag vooral op aerodynamica en niet op snelle rondjes, met 179 rondjes was het een druk dag voor het team van Toto Wolff. Vandaag zijn er relatief weinig rondjes gereden, Grosjaen was de enige die de kaap van 100 rondjes kon bereiken.

You may also like
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
F1 2023: wie stelt wanneer voor?
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
F1 Spa: bekende koppen in de paddock