Home > Industrie > Dreamcars > VW: wereldpremière hybride Touareg R

VW: wereldpremière hybride Touareg R

Volkwagen komt met een wereldpremière op het Salon van Genève. De Touareg R01 is een plug-in hybride met een vermogen van 340 kW (462 pk) en wordt het nieuwe vlaggenschip van Volkswagen. Het is tevens het eerste R-model dat als hybride beschikbaar is.

foto’s: Volkswagen press be

De Touareg R haalt snelheden tot 140 km/u op puur elektrische aandrijving en kan typisch woon-werkverkeer volledig afleggen met een nul-uitstoot. De Touareg R is gemakkelijk in alledaags gebruik, de wagen is geweldig in alle soorten scenario’s dankzij het trekvermogen van 3,5 ton en permanente aandrijving op alle wielen (4MOTION).

De hybride motor van de Touareg R is een 2995cc, V6 turbomotor (250 kW/340 pk) en een elektrische motor (100kW/136 pk) met lithium-ion batterij. Een acht-traps automatische (met Tiptronic) zet het vermogen over. Deze nieuwe high-tech SUV werd ontworpen door de R performance afdeling, traditioneel de ontwikkelaars van de sportiefste modellen van het Volkswagen gamma. De Touareg R is het eerste Volkswagen R model met plug-in hybrid, het is ook de eerste keer dat een hybride de Volkswagen is met het meeste vermogen. Het model zal op de markt komen in de tweede helft van het jaar