Home > Rally > Rallyraid > FIA Cross Country: Al Rajhi met dagwinst in Qatar

FIA Cross Country: Al Rajhi met dagwinst in Qatar

Yazeed Al Rajhi en Michael Orr haalden hun eerste ritzege in de Qatar Cross Country Rally. Maar Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel blijven de leiders in deze openingsmanche van de FIA World Cup for Cross Country Rally.

foto: ©fiacrosscountry/media

Al Rajhi en Orr verstevigen met deze ritzege ook hun tweede positie in de rally, voor hun ploeggenoten Jakub Przygonski en Timo Gottschalk. Dat maakt dat het Belgische Overdrive Racing nog steeds het complete podium van deze rally bezet op een dag van de finish. Er waren vandaag twee secties van respectievelijk 219 en 124 kilometer. Door sterke windvlagen werd een deel van het traject om veiligheidsredenen geneutraliseerd. Khalid Al Mohannadi en Sébastien Delaunay blijven op Polaris buggy de leiders in de klasse T3 op een vierde plaats algemeen terwijl onze landgenoot Serge Bruynkens als navigator van de Nederlander Kees Koolen nog steeds op de achtste plaats staat met de OT3 Overdrive prototype.

De laatste etappe op donderdag bevat een klassementsproef van 254 kilometer in noordelijke richting, langsheen de westelijke kustlijn, waarna er opnieuw zuidelijk zal worden gereden naar de finish in de centrale woestijnstreek. Nasser Al Attiyah-Mathieu Baumel hebben één uur en twintig minuten voorsprong op Yazeed Al Rajhi-Michael Orr en Jakub Przygonski/Timo Gottschalk, allen op Toyota Hilux.