Home > #Hoofdnieuws > BRC Haspengouw: oproep van organisatie tot veiligheid en properheid!

BRC Haspengouw: oproep van organisatie tot veiligheid en properheid!

In Walshoutem stond maandagavond de jaarlijkse persconferentie van de Haspengouw Rally op de kalender, de traditionele opener van het Belgian Rally Championship. De levende legende Jean-Paul Klinkers praatte het geheel op zijn manier aan elkaar en ook hij was duidelijk onder de indruk van het startveld in Landen.
Wij zijn enorm blij met deze affiche”, was de terechte opener van Benny Giebens, de man achter de organisatie in Landen. “Er ontbreken misschien nog enkele namen – Patrick Snijers als meest opvallende -, maar ik kan niemand verplichten om hier te starten. Verder ben ik zeer erkentelijk naar de groep mensen die achter de schermen al dit werk verzet.” Giebens hecht ook erg veel belang aan de veiligheid en de properheid van zijn wedstrijd. “Zeker met dit slechte weer moeten de mensen extra oppassen en een marge inbouwen, dat is zeer belangrijk. Ook zou ik willen oproepen om niets aan vuiligheid achter te laten op het parcours. Gooi de afval in de voorziene zakken langs het parcours, of neem het gewoon weer mee naar huis. De laatste jaren hebben we erg veel progressie gemaakt en ik hoop dat dat zo blijft!

Ook de burgemeester van Landen, Gino Debroux (L’anders) was aanwezig en ontpopte zich tot een pro-rally burgemeester: “Wij steunen de rally 100% en zijn blij om de wedstrijd hier op de affiche te hebben. Ik ga zeker eens kijken en ben aanwezig tijdens het verloop van de wedstrijd. Zelf in een auto kruipen, dat laat ik echter aan anderen over…