Home > VAS > Regularity > VAS: Regularity gaat opnieuw “vivaldi”

VAS: Regularity gaat opnieuw “vivaldi”

Vivaldi. Het is de componist van de alomgekende “vier seizoenen”. En dat is ook de tijdspanne van het VAS regularity kampioenschap, dat opnieuw wordt verreden over vier wedstrijden, ééntje per seizoen, te beginnen met de Gitter Regularity in Landen.

foto: W.Bouchez

De 7de Gitter Regularity opent op 29 februari het regionale VAS kampioenschap van de discipline. Opnieuw wordt het een kampioenschap over vier wedstrijden die zowel in tijd als in ruimte ver van elkaar liggen. Beginnen doen we echter in de streek van de Haspengouw, in de marge van de al even bekende rally daar. Topspeed Rally Club Haspengouw vzw biedt aan de deelnemers opnieuw de kans om gebruik te maken van hun uniek voorstel om een regularitywedstrijd te betwisten over de paden van de bekende wedstrijd in het BK Rally. Dit alles gebeurtin de marge van de nationale rally en dus met de mogelijkheid om volop te genieten van een onvervalste rally competitiesfeer.

Maar “regularity” is geen snelheidswedstrijd! De Gitter Regularity wordt verreden over ongeveer 156 kilometer parallel met de Rally van Haspengouw en volgens een eenvoudig roadbook in bol-pijl. Daarnaast moeten de deelnemers een regelmatigheidstraject (RT) volgen met een opgelegde gemiddelde snelheid of de ideale rijtijd. Dit zijn de (afgesloten) proeven van de rally. De gemiddelde snelheid is vastgelegd op een maximum van 49,99 km/u. Er zijn onderweg nog heel wat wolfsklemmen en schietijzers… Te vroeg of te laat aanmelden levert strafpunten op, evenals het niet naleven van het gemiddelde (geheime controles zijn overal mogelijk!) of het afwijken van het roadbook.

De regularity deelnemers rijden na de passage van de laatste wagen van het Criterium, helemaal achteraan dus. De leuke bonus voor de toeschouwers is dat regularity verreden dient te worden met wagens die minstens 25 jaar oud zijn en dus kunnen de nostalgici hun hart ophalen. Als favorieten kunnen we de regerende kampioenen, vader en zoon Paul en Sander Van den Wyngaert (Volkswagen Corrado 16V), aanstippen maar ook vader en dochter Luc en Tasha Van Den Bogerd (Daihatsu Rocky). Tasha is met haar 14 jaar trouwens de jongste deelneemster in Landen.

Zenuwcentrum is ook voor de regularity deelnemers de service zone in Domein ’t Park op de Hannuitsesteenweg in Landen. Daar is op 29 februari de start van de eerste wagen voorzien om 9u14. De finish staat om 16u55 aangegeven. Vertrek, aankomst en prijzenceremonie gebeuren net als voor de rallydeelnemers op het centrale podium in Domein ’t Park.

(persbericht)

KALENDER VAS REGULARITY

  • Gitter Regularity (Landen, 29 februari 2020)
  • Sezoens Regularity (Bocholt, 16 mei 2020)
  • 13° Regularity van Kasterlee (30 augustus 2020)
  • Regularity van Zuid-Limburg (Gingelom, 15 november 2020)