Home > #Hoofdnieuws > Rallycross Duivelsberg: geen sprake van rallycross aldus kabinet Demir

Rallycross Duivelsberg: geen sprake van rallycross aldus kabinet Demir

Dat wij in een complex land wonen, mag blijken uit de huidige politieke crisis op federaal niveau. Echter ook op Vlaamse niveau is rechtlijnigheid en duidelijkheid niet meteen een codewoord. Deze ochtend ontvingen wij informatie over de eerste wedstrijden op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, waaruit duidelijk blijkt dat de uitbater rotsvast gelooft in de start van het seizoen 2020. Echter het kabinet van de bevoegde N-VA-minister spreekt tegen dat er vooralsnog mag gereden worden.

Brigitte Borgmans, woordvoerder van het Vlaams Departement Omgeving, stelt het volgende: “Duivelsberg is een circuit voor rallycross met auto’s. Momenteel is de hernieuwing lopende. De vorige vergunning is afgelopen op 31 december 2019. Op 30 december 2019 werd de aanvraag voor de hernieuwing ingediend. Deze aanvraag werd volledig en ontvankelijk verklaard op 28 januari 2020. …. Dit betekent dat men in tussentijd niet mag exploiteren tot na het definitief verkrijgen van een vergunning. Dit wordt geregeld in de eerste paragraaf van artikel 70 van het Omgevingsvergunningsdecreet. De exploitant mag dus momenteel geen activiteiten organiseren. Het tijdig indienen van een aanvraag is de verantwoordelijkheid van de exploitant…  De exploitant heeft geen vergunning meer en moet zelf de exploitatie stoppen. Doet hij dat niet, dan kan onze milieu-inspectie optreden en bestraffen.

Wij begrijpen daar dus uit dat er begin maart niet mag gereden worden en hebben het kabinet opnieuw gecontacteerd. Wordt zonder twijfel vervolgd.

https://www.autosportwereld.be/2020/02/23/bk-rx-dan-toch-de-openingswedstrijd