Home > Rally > BRC > BRC Haspengouw: jong en oud

BRC Haspengouw: jong en oud

Het wordt spannend aan de kop van de wedstrijd in de Haspengouw, maar laten we het Historic- en het Juniorkampioenschap ook niet vergeten.

In Historic nemen de oldtimers, met drie Escort Mk2’s (Daco, Deblauwe en de Brit Samuel), een BMW 2002 Ti (de Nederlander Heijnen) en een Opel Ascona A (De Leeuw) het op tegen de Youngtimers. Op dat vlak is het ook niet makkelijk om een pronostiek te maken tussen de BMW M3’s van Guino Kenis, Danny Kerckhof en Bjorn Syx, de Ford Sierra’s Cosworth van Frank Baert en Dirk Deveux en de Toyota Celica GT4 van Jozef Lapeire.

De toekomst van de rallysport ligt bij de jongeren die zich in de kijker willen rijden in het Junior BRC. In Rally-4 worden Loïc Dumont, de broers Corentin en Valentin Vertommen (allebei met een Ford Fiesta R2T), Aaron Ollevier, Thibault Parmentier, Gilles Pyck, Emile Vandermarliere (allemaal met een Peugeot 208 R2) en Charles Munster, de enige met een Opel Adam R2, geconfronteerd met een stevige referentie, meer bepaald Koen Lauwaert met een Ford Fiesta R2T.

De Rally van Haspengouw wordt verreden op 28 en 29 februari. Vrijdag 28 is voorbehouden voor de verkenningen en de technische keuring. De wedstrijd wordt zaterdag 29 verreden van 8u tot 19u. In totaal worden 3 ronden van 4 proeven verreden, goed voor 263 km, waarvan 163 km tegen de chrono. Wie zal zaterdagavond als winnaar gevierd worden op het podium? Kom naar Landen om het zelf te beleven.

(persbericht/foto: L.Deschuyttere archief)