Home > Rally > Divers > Rally: Debackere derde, Lietaer wint in Routes du Nord

Rally: Debackere derde, Lietaer wint in Routes du Nord

In Armentières, op een boogscheut van de Frans-Belgische grens, heeft het Franse duo Bayard-Lemaire de Rallye Régional des Routes du Nord 2020 gewonnen. In hun Ford Fiesta R5 waren ze sneller dan een ander Frans duo, Vaillant-Dochy, in een Citroën C3 R5 en onze landgenoten Debackere-Krieger in de Dassy Skoda Fabia R5.

Foto: © Facebookpagina Melissa Debackere

De beide dames begonnen met een zesde chrono in de eerste proef, waar David Salanon (VW Polo) de toon zette, maar de Fransman zou zich later in de derde KP grondig verslikken in een linkse en de gracht in duiken (klik hier).

Bayard-Lemaire wonnen dan KP3 en 4, terwijl Melissa Debackere naar de derde plek oprukte. Benoit Vaillant zette nog even druk in KP5 met een beste chrono, terwijl Debackere de slotproef won. Opvallend de winnaars van vandaag werden gisteren (zaterdag) zesde in de rallye de la Côte Fleurie!

In de eindstand winnen Bayard en Lemaire met 8,5 seconden bonus op Vaillant-Dochy en 19,9 op Debackere-Krieger. Van Belgische zijde werden Wecxsteen-Vermeulen (Peugeot 206 XS) 18de algemeen en tweede in de klasse F2/14. Zij verloren de zege in de laatste proef en strandden op 1,1 seconde. Paul Lietaer won voor de tweede opeenvolgende maal het klassement VHC van de Routes du Nord in zijn Opel Manta.