Home > Rally > BRC > BRC: de M-Cup met spektakel en een nieuwe rally

BRC: de M-Cup met spektakel en een nieuwe rally

Met de Haspengouw opent ook een nieuw seizoen in de M-Cup. Al enkele jaren zorgt de M-Cup voor spektakel binnen het Belgische Rallykampioenschap. Het zal in 2020 niet anders zijn…

De M-Cup richt zich naar de liefhebbers van de BMW wagens en organiseert zijn competitie binnen het Belgian Rally Championship in een eenvoudig technisch reglement, dat gelijkwaardigheid nastreeft. Dat laat toe aan BMW liefhebbers om deel te nemen met wagens uit de klasse NCM, maar tevens vanuit het Belgian Historic Championship. Dit seizoen staat er tevens een nieuwe verplaatsing op de kalender: de Rally van Luxemburg, in het spoor van FIA European Rally Trophy Benelux. Een mooie vervanging van de GTC Rally waar de Nederladse automobielbond KNAF besliste dat de krachtige BMW wagens (net als de Porsche’s trouwens) niet meer welkom zijn.

Wie mogen we op de Haspengouwse rallywegen verwachten aan boord van Beierse mekaniek? Uiteraard regerend kampioen Gunther Monnens (hoewel die in de Haspengouw op Porsche aantreedt). Verder Kurt Braeckevelt, een van de originele bezielers van de M-Cup, die bovendien terugkeert naar zijn eerste liefde: de BMW E36. Nog oudgedienden zijn er met Francky Boulat (BMW E36 M3), Wim Muilwijk (E46 M3), Philip Lommers (BMW M3) en Patrick Diels (E87), waarmee men altijd rekening dient te houden! Lorenzo Vandenheede sleutelde zwaar aan zijn “Beemer”. De “rookie” van 2018 en gedeelde derde van vorig jaar hoopt dit seizoen op nog net dat ietsje meer. Durven we “titelkandidaat” zeggen? En wat te denken van Chris Vandamme, die vorig jaar voornamelijk Gunther Monnens naar de M-Cup titel navigeerde? Voor Vandamme staan er dit seizoen een tiental wedstrijden op het programma in een gemengd menu van M-Cup, VAS en nationale wedstrijden. Over het seizoen nemen ook : Bjorn Syx, Eric Deprez, Bart Windmolders, Marc Karnier, Manolito Verhaeghe, Joeri De Bouvere, Steve Brown en Tom Ceuppens nog deel.

De RACB M-CUP KALENDER 2020

Rally van Haspengouw (8-29/02/2020) | TAC Rally (10-11/04/2020) | Sezoens Rally (15-16/05/2020) | Rallye Letzenbeurg (10-11/072020) | ConXion Omloop van Vlaanderen (4 – 5/092020) | East Belgium Rally (25-26/09/2020)