Home > Electric > Mitch Evans leidt kampioenschap na dominante ePrix-zege in Mexico

Mitch Evans leidt kampioenschap na dominante ePrix-zege in Mexico

Mitch Evans, piloot van Panasonic Jaguar Racing, won de ePrix 2020 van CBMM Niobium Mexico City na een van de meest toonaangevende prestaties in de Formule E. Hij bereikte de finish met vier seconden voorsprong op António Félix da Costa, die de tweede plaats won, en controleerde de race vanaf de eerste bocht in de eerste ronde.

Nadat hij de eerste plaats in zijn kwalificatiegroep veroverde en P2 behaalde in de Super Pole, nam Evans de leiding over van André Lotterer [TAG Heuer Porsche Formule E] na een duel in de eerste bocht van de ePrix van Mexico City om vervolgens een fabelachtige race te rijden, met een welverdiende overwinning als resultaat.

Dat leverde het Britse raceteam 26 punten op. Evans leidt nu het pilotenkampioenschap met één punt voorsprong en het team staat tweede in het teamkampioenschap.

Toch werd het een bitterzoet weekend toen teamgenoot James Calado in P9 zijn boekje te buiten ging en werd gediskwalificeerd wegens een technische energie-inbreuk.

Mitch Evans, #20: “Dit resultaat is een groot eerbetoon aan het team en hun harde werk sinds onze problemen in Santiago. Wat een briljant weekend voor het team. Het is fantastisch om het tempo van de Jaguar I-TYPE 4 te laten zien, niet over één ronde maar over de hele race. Nadat ik André Lotterer nipt inhaalde in de eerste bocht nam ik de leiding en stelde ik vervolgens alles in het werk om mij niet te laten afleiden en zo efficiënt mogelijk te rijden. We hebben dit weekend echt ons tempo laten zien en dat willen we het hele seizoen blijven doen.”

James Calado #51: “Ik heb gemengde gevoelens na de wedstrijd van vandaag. Het was een mooie prestatie om in de top 10 te eindigen en de negende plaats op het circuit te veroveren. Het is nooit leuk om dan gediskwalificeerd te worden, maar we proberen de positieve punten van de race te onthouden: ik klom tien plaatsen op en haalde het maximum uit de I-TYPE 4. Met het oog op de volgende race moet ik nu hard werken aan mijn kwalificatie om inzicht te krijgen in wat ik moet verbeteren en hoe ik alles moet samenbrengen voor de cruciale kwalificatieronde. Het is wel fantastisch voor het team dat Mitch zijn tweede Formule E-zege heeft behaald.”

James Barclay, Teamdirecteur van Panasonic Jaguar Racing: “Wat een race. Een geweldige dag voor het team en iedereen bij Jaguar! Mitch en het team leverden vandaag een onberispelijke prestatie met een overtuigende zege als resultaat. Aan de andere kant van de garage leverde James een uitstekende race af door op P9 te eindigen, maar helaas werd een kleine technische inbreuk bestraft met een diskwalificatie. Toch was het een schitterende dag voor het team en al het harde werk heeft vandaag zijn vruchten afgeworpen. We zullen dit moment koesteren voor we weer aan de slag gaan om ons voor te bereiden op Marrakesh en we zullen dit positieve momentum proberen te behouden.”

Op 29 februari 2020 trekt Panasonic Jaguar Racing naar Marrakesh voor de zesde ronde van het ABB FIA Formule E-kampioenschap.

(persbericht)