Home > #Hoofdnieuws > TRS: Igor Fraga en M2 Competition zijn de kampioenen

TRS: Igor Fraga en M2 Competition zijn de kampioenen

De New-Zealand Grand Prix werd het sluitstuk voor de Toyota Racing Series editie 2020. En opnieuw was er een verrassing want het was de 16-jarige Franco Colapinto die de pole zette voor race 1 van het weekend op het Circuit Chris Amon in Manfeild.

Maar elders speelden andere belangen. De Braziliaan Igor Fraga, uitkomende voor het Belgische M2 Competition, kon nog aanspraak maken op de titel en dus moest er gewonnen worden. Fraga was dus van bij aanvang bij de les en haalde de zege binnen in race 1, voor zijn teamgenoot en grote uitdager Liam Lawson. Voor Colapinto was er de derde plaats als troostprijs.

Voor race 2, met de omgekeerde grid, was er de pole voor Lucas Petersson, een gevolg van zijn achtste plaats in de eerste race. Maar een beslissing in het kampioenschap viel er nog niet aangezien de jonge Tijmen van der Helm een verrassende zege haalde op zondagochtend. Van der Helm was zelfs te jong om in de eerste weekends deel te nemen, maar nu, met zijn 16de verjaardag achter de rug op 26 januari, stond hij aan de start, en als winnaar aan de finish. Interessante anekdote: met de Kiwi Motorsport rijder als jongste in de Toyota Series op het zegetrapje, was het Kenny Smith die voor Giles Motorsport de laatste plaats bezette. Detail: Kenny Smith is…78 jaar oud.

Nog geen beslissing dus in het kampioenschap, waar Fraga ondertussen één puntje voorsprong had op uitdager Lawson. Dan bleef er enkel nog de kweste van de New Zealand Grand Prix en daarin verzekerde Fraga zich al van de beste kansen met een pole position in een ingekorte kwalificatiesessie. Een beste startplaats die de Braziliaan omzette naar een nieuwe zege en … de titel in de 2020 Toyota Racing Series.
Van bij het doven van de lichten had Fraga de zaken in handen. Hij ging naar de leiding, die hij behield ondanks drie safety car starts en de aanhoudende druk van Liam Lawson. Lawsons laatste poging om naar de leiding te gaan liep stuk op de rechte lijn en Franco Colapinto snoepte nog de tweede plaats af in de race, wat zijn titel van “rookie of the year” nog wat kracht bijzette. Lawson eindigde derde in de New Zealand Grand Prix.

Maar de man van het weekend, met twee zeges en de pole, is de nieuwbakken kampioen van de Toyota Racing Series: Igor Fraga. Het Belgische M2 Competition haalde vorig weekend al de titel voor teams binnen, maar voegt nu nog wat glans toe aan deze verwezenlijking met de titel voor de rijders.