Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Quartararo nu al dominant

MotoGP: Quartararo nu al dominant

Gisteren sloten de voorbereidende tests voor het MotoGP seizoen af. Over de drie dagen overheerste het Franse supertalent Fabio Quartararo op Yamaha.

foto: ©motogp.com

De meesterzet van Yamaha, het inlijven van Quartararo, betaalt dus al dividend, met de drie besttijden over de drie dagen van de MotoGP tests in Sepang. Quartararo bleef echter driemaal voor aan “privé”-rijders. Op dag één was dat de eigen ploeggenoot Franco Morbidelli op de 2019-spec Yamaha, de volgende dagen waren het Jack Miller met de Pramac Ducati en Cal Crutchlow met de LCR Honda.

Opvallend waren de goede prestaties van Alex Rins, tweemaal derde met de Suzuki, de eerste valpartij van het seizoen voor de regerende kampioen Marc Marquez (die nooit verder kwam dan een twaalfde plaats) en het feit dat alle fabrieksteams eindigden binnen de drie tienden van een seconde.

Van 19 tot 21 februari zijn er testritten voor de Moto2 en Moto3 op Jerez. De MotoGP komt opnieuw in actie in Qatar, op 22 februari, in aanloop naar de eerste wedstrijd van het seizoen op 8 maart.‍