Home > #Hoofdnieuws > BRC 2020: Bedoret gaat voor de titel!

BRC 2020: Bedoret gaat voor de titel!

Hij was er erg dicht bij in 2019, maar verloor de titelstrijd in de allerlaatste KP van het seizoen: Sébastien Bedoret. Samen met zijn co Thomas Walbrecq behoort hij in 2020 dan ook tot de voornaamste kanshebbers op de titel in het Belgian Rally Championship. Bedoret en Walbrecq doen het opnieuw met SKODA en SXM en mikken dus op continuïteit.

Inderdaad, de stabiliteit in vergelijking met 2019 is zo goed als 100%, we rijden in hetzelfde team, met dezelfde wagen, met de steun van SKODA België en Freddy Loix, waarvoor mijn dank overigens. We kennen ook de wedstrijden en zijn goed voorbereid, net als de concurrentie overigens, want die zal er zeker staan. Wij hebben nog één testdag in de aanloop naar de start van het seizoen, in Landen, en dat op donderdag voor de wedstrijd”, vertelt een duidelijk gefocuste Sébastien Bedoret.  

Bedoret kiest heel het seizoen voor de Skoda Fabia EVO2, een wagen die nochtans niet als makkelijk geboekstaafd staat. “Dat klopt, de wagen is moeilijker af te stellen, is agressiever ook, maar uiteraard ook sneller als je de afstelling voor elkaar hebt. De verschillen zijn niet enorm groot, maar wel voelbaar. Voor ons is het een logische keuze in de optiek van de strijd om de titel.

Ik wil gewoon overal meespelen!”

Bedoret en Walbrecq hebben een programma van acht nationale wedstrijden, met nog twee of drie WRC-manches. “We rijden inderdaad acht van de negen wedstrijden van ons nationale kampioenschap, dat is logisch gezien het reglement en we slaan de Spa Rallye over. Dat is een wedstrijd die ons in het verleden weinig tot geen geluk bracht en we kennen het parcours dus ook niet zo goed, de keuze lag dan ook voor de hand. Verder ligt de focus inderdaad op het programma in het Belgian Rally Championship, overigens één van de sterkste nationale kampioenschappen van Europa, samen met Italië en Frankrijk. Indien we voor de titel willen gaan, wat duidelijk het doel is, zullen we overal goed moeten zijn. Kijk naar vorig jaar, waar we met één zege (de Omloop) tot de laatste meters meespeelden. Het feit dat we verder altijd op het podium stonden, was het recept van het succes en ik denk dat het dit seizoen niet anders zal zijn. Alleen zal die regelmaat, gezien het enorme niveau van de concurrentie, nog moeilijker te behalen zijn en zal je dus nog beter voor de dag moeten komen.

Iedereen zal zijn wedstrijden uitkiezen om top te presteren? “Wel voor mij geldt dat niet, ik wil gewoon overal meespelen, al weet ik uiteraard dat we in Landen tegen een ijzersterke Kris Princen moeten rijden en dat bijvoorbeeld in de Wallonie Adrian Fernémont top zal zijn. Maar wie wil winnen en kampioen worden, moet gewoon in elke wedstrijd voluit gaan en 100% presteren. Overigens zal de nieuwe puntentelling het verloop van het kampioenschap mogelijk veranderen. Met de oude puntenverdeling (10-8-6-5-4…) was het minste tijdverlies dodelijk voor de kansen op een goed resultaat, nu zal je misschien altijd nog wel wat punten kunnen scoren. Kijk naar de beslissing van Kris in de Condroz vorig jaar, zo’n situatie beoordeel je dit seizoen misschien anders. Hoe dan ook, het wordt een schitterende strijd met een verdiende kampioen!