Home > Circuit > Eenzitter > TRS: Lawson als leider naar finale

TRS: Lawson als leider naar finale

Liam Lawson heeft voor het Belgische M2 Competition in de Toyota Series de leiding terug in handen genomen. LAwson deed dat met een pole en een dubbele zege op het circuit van Pukehohe in Nieuw-Zeeland.

foto: ©Toyota Gazoo New Zealand/media

De suprematie van Lawson, en van het Belgische M2 Competition, blijft daarmee onaangetast in deze eenzitterserie “down under”. Lawson begon in race 1 met een pole en een viervoudig succes voor M2 Competition waarbij Liam Lawson eindigde voor zijn teamgenoten Yuki Tsunoda, Igor Fraga en Ido Cohen. De tweede race ziet traditioneel de “omgekeerde grid”. De zege was er voor de 17-jarige Australiër Jackson Walls, die voor Mtec Motorsport de dubbel scoorde met teamgenoot Petr Ptacek op de tweede plaats, terwijl Lawson op de vierde plaats eindigde voor Fraga.

Voor de hoofdrace op zondag, de New Zealand Motor Cup, pakte Lawson dan weer de pole voor teamgenoot Igor Fraga. Lawson deed dat met een nieuw record, 59″763, waarbij hij voor het eerst onder de minuut reed op Pukehohe. Hij verzilverde die pole (ondanks een vroege safety car) terwijl Fraga in een aanrijding betrokken raakte met Saucy. De zege was dus voor Liam Lawson (M2 Competition) met Franco Colapinto (Kiwi Motorsport) en Lirim Zendeli (Giles Motorsport) als overige podiumgangers.

Lawson gaat nu volgend weekend als leider naar de afsluitende 65ste New Zealand Grand Prix op het “Chris Amon” Manfeild Circuit. We kunnen dus een “Belgische” titel verwachten in Nieuw-Zeeland!