Home > #Hoofdnieuws > BRC 2020: Vincent Verschueren blikt vooruit

BRC 2020: Vincent Verschueren blikt vooruit

Op zijn Facebookpagina toont Vincent Verschueren zich enthousiast over het komende seizoen van het Belgian Rally Championship. Met het team GoDrive Racing en de Polo GTi zal de voormalige Belgische kampioen zonder meer meespelen voor de knikkers, al plaatst hij zichzelf liever in de rol van een outsider. Een gesprek drong zich op.

Ook Vincent Verschueren gaat voor een goed gevuld programma, met zeven en mogelijk acht wedstrijden, in functie van het budget en de resultaten. “Zeven wedstrijden is een zekerheid, acht is een mogelijkheid”, bevestigt Verschueren. “De wedstrijd die we zeker niet rijden, is de Rally de Wallonie. Het is een mooie rally, daar niet van, maar drie dagen is te lang, de wedstrijd is ook erg duur. Uiteraard geldt dat ook voor Ieper, maar dat is voor ons een thuiswedstrijd die we niet kunnen en mogen missen, gezien het team, de sponsors, de achterban… Overigens staat het ook al vast dat we Bocholt zeker doen, ik hou van die wedstrijd. De wedstrijden waar ik wil pieken zijn de Sezoens, Ieper en de Omloop. De definitieve versie van ons programma kennen we dus nog niet, maar uiteraard starten we in Landen, op 29 februari.”

Vincent Verschueren draait al enkele jaren in het nationale rallykampioenschap mee en is ook uitermate onder de indruk van de steile opmars van het Belgian Rally Championship. “Je moet durven stellen dat de budgetten vereist om mee te spelen voor de titel in een topwagen, toch erg hoog zijn. Sponsoring is een piste, maar al dat geld vinden, is geen eenvoudige opdracht, vandaar ook mijn keuze om niet meer met Stéphane Prévot te werken, al heb ik genoten van het feit dat ik met zo’n klepper kon en mocht samenwerken. Ik heb uiteraard alle vertrouwen in Filip Cuvelier. Los van dat financiële vraagstuk stellen we inderdaad vast dat ons Belgische rallykampioenschap, misschien wel het sterkste nationale kampioenschap in Europa is, chapeau voor de organisatoren. Elders spreek je over 4 à 5 toppers, bij ons starten er tien wagens die een kans op een topresultaat hebben.”

Waar plaatst Vincent Verschueren zich in dat rijtje toppers en hoe zit het met de ambities?

“Kijk, ik moet de Volkswagen Polo GTi nog onder de knie krijgen. De auto is zeer goed in droge omstandigheden, in natte omstandigheden, zeg maar Condroz-achtige toestanden, is het geen makkelijke wagen. Ik ben de enige met een Volkswagen tot dusver, tegen een stevige armada tegenstanders, dus zet mij maar bij de outsiders. Overigens denk ik niet dat iemand topfavoriet is. Om te winnen zal alles in orde moeten zijn, het team, de auto en de crew in de wagen. Niet alleen moet ieder element van die drie op zich zeer goed zijn, het geheel moet ook kloppen. De delen moeten dus top zijn en de soms van die delen ook. Maar wat er ook van mogen zijn, ik tel de dagen naar de start van het seizoen, op 29 februari echt af!”

Om te winnen zal alles in orde moeten zijn, het team, de auto en de crew in de wagen.

You may also like
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw
BRC South Belgian: een natuurlijk parcours
Historic BRC: Dirk Deveux favoriet in eigen streek
BRC South Belgian: focus op 2WD Trophy