Home > Circuit > Toerisme > WTCR: Salzburgring in plaats van Marrakesh

WTCR: Salzburgring in plaats van Marrakesh

Het WTCR blijft klappen incasseren. Het kampioenschap is nog niet gestart of het verliest al een van zijn trouwste proeven: Marrakesh.

foto: ©fiawtcr

De Marrakech Grand Prix was al sinds 2009 een vaste afspraak op de kalender van het toerwagenkampioenschap, eerst met WTCC, dan met WTCR. Veel zou te maken hebben met het verdwijnen van lokale held Mehdi Bennani. Nadat Volkswagen de stekker uit het programma trok en Sebastien Loeb Racing zich terugtrok was er voor Bennani geen zitje meer over.

De Marokkaanse wedstrijd wordt vervangen door een verplaatsing naar de Salzburgring in juli. De datum van de Chinese manche in Ningbo werd verschoven naar het weekend van 18 tot 20 september, wat de organisatoren in alle geval al wat tijd koopt om de gebeurtenissen rond het Corona virus te evalueren.

De WTCR kalender voor 2020 ziet er nu als volgt uit:
Hungaroring (Hongarije, 26 april) – Nürburgring (Duitsland, 23 mei) – Slovakiaring (Slovakije, 6 juni) – Vila Real (Portugal, 21 juni) – Motorland Aragon (Spanje, 5 juli) – Salzburgring (Oostenrijk, 26 juli) – Ningbo (China, 20 september) – Inje-Speedium (Zuid-Korea, 18 oktober) – Macao (22 november) – Sepang (Malesië, 13 december)