Home > Circuit > Eenzitter > TRS: Fraga naar de leiding met M2 Compétition

TRS: Fraga naar de leiding met M2 Compétition

Op Hampton Downs in Nieuw-Zeeland was het deze keer Igor Fraga die de eer van het Belgische M2 Compétition hoog hield. De Braziliaan deed dit weekend ook de beste zaak in het kampioenschap.

foto: toyotagazoon racing newzalalnd/ ©Bruce Jenkins

Fraga haalde de pole voor de Dennis Hulme Memorial Trophy, iets wat uiteraard pas zijn belang had voor de hoofdrace op zondag. Begonnen werd er met de eerste race, onder aanvoering van Petr Ptacek, de poleman van dienst voor ‘mtec motorsport’ in die eerste race. Fraga stormde vanaf de tweede rij naar de leiding en pakte de zege voor zijn trager gestarte M2 Competition kopman Liam Lawson. In de tweede race op zaterdag, de wedstrijd met de omgekeerde top zes grid, werkte de zestienjarige Franco Colapinto (Kiwi Motorsport) zich voorbij Liam Lawson en poleman Oliver Rasmussen (mtec) naar de zege. Hij werd de zesde verschillende winnaar in de acht tot nu toe verreden races voor de Toyota Racing Series.

De hoofdrace was de Dennis Hulme Memorial Trophy op zondag. Daarin ging Fraga voor M2 Competition vanaf de pole naar de zege. Liam Lawson, in technische moeilijkheden, werd aangereden door een andere deelnemer waardoor Grégoire Saucy (Giles Motorsport) de tweede plaats pakte voor Yuki Tsunoda (M2 Competition). De pech van Lawson en de goede prestaties van zichzelf betekenden voor Igor Fraga dat hij Hampton Down verlaat als leider in het kampioenschap met 219 punten, voor M2 Competition teamgenoot Liam Lawson (202 punten). Grégoire Saucy (Giles Motorsport) volgt enkele lengtes verder met 171 punten maar de prestatie van Fraga dit weekend liet zien dat onder bepaalde omstandigheden, de zaken heel snel kunnen keren in het kampioenschap.

De Toyota Series gaan in het weekend van 7 tot 9 februari naar een ander iconisch Nieuw-Zeelands circuit: Pukekohe Park