Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: F2-F1-FIA-F.Renault

In een notendop: F2-F1-FIA-F.Renault

  • Eurocup – de Franse kampioen in de Formule 4, Hadrien David, gaat in zee met MP Motorposrt in de Formule Renault Eurocup. Hij wordt er teamgenoot van onze landgenoot Amaury Cordeel. Volgende deelnemers waren al eerder gekend: Caio Collet en Kush Maini (R-Ace), Reshad De Gerus (Arden), William Alatalo (JD Motorsport), Reece Ushijima (M2 Competition) en Xavier Lloveras (GRS). Er zijn nog een goede zestien zitjes beschikbaar voor het seizoen 2020.
  • FIA F2 – Twee Renault Junior rijders zullen deelnemen aan het FIA Formule 2 kampioenschap. Het zijn de Chinees Guanyu Zhou bij UNI Virtuosi en de Deen Christian Lundgaard bij ART.
  • FIA F1 – Williams breidde deze week zijn technische staf verder uit met de komst van Dave Worner, voormalig projectingenieur bij Toro Rosso en Red Bull, en Jonathan Carter, die overkomt van Renault en de adjunct van Worner zal worden. De nieuwe FW43 wordt verwacht voor de wintertestritten van 19 tot 21 februari.
  • FIA – De “Motorsport Games”, die voor het eerst werden gehouden afgelopen seizoen, worden opnieuw ingericht. Deze tweede editie zal plaats vinden van 23 tot 25 oktober op het circuit Paul Ricard en wordt gelinkt aan de stad Marseille. Op het programma races in GT en Toerwagens, Formula 4, en verder drifting, kart-slalom en races op simulator.

(foto: renaultsport/Xavi Bonilla)