Home > #Hoofdnieuws > TRS: M2 Competition heerst over verrassingsweekend in Nieuw-Zeeland

TRS: M2 Competition heerst over verrassingsweekend in Nieuw-Zeeland

Het werd een weekend vol verrassingen op het Nieuw-Zeelandse circuit van Teretonga. Eén rode draad blijft er wel lopen: het Belgische M2 Competition blijft de Toyota Racing Series domineren!

foto: Toyota Gazoo/New-Zealand media

Verrassing op vrijdag toen de 17-jarige Australiër Jackson Walls met Mtec Motorsport de pole haalde voor het M2 Competition duo Liam Lawson en Igor Fraga. Het was echter Ciao Collet, zijn Mtec teamgenoot, die de openingsrace van het weekend op zijn naam schreef. Dat werd gevolgd door nog een andere verrassing toen het eveneens 17-jarige Franse kart talent Emilien Denner voor M2 Competition de zege binnenhaalde in de tweede race op zaterdag. Denner won voor Lirim Zendeli (Giles Motorsport) en de eigen kopman Liam Lawson. Niet slecht voor een jongeman die in amper zijn vijfde “autorace” zit! Daarna namen de zaken opnieuw een wat bekender verloop met Liam Lawson die de afsluitende derde race van het weekend op zijn naam zette. Een dubbelzege trouwens voor M2 Competition met Lawson voor Igor Fraga en Yuki Tsunoda. Vermelden we nog dat na Amaury Cordeel nu ook de Chelsea Herbert, de enige vrouw in het veld, forfait geeft voor de rest van de serie wegens een rugblessure, opgelopen in een crash op zaterdag.

Het kampioenschap wordt compleet overheerst door het Brusselse M2 Competition met Liam Lawson (153 punten) voor Igor Fraga (135) en Gregoire Saucy (118).

De volgende wedstrijd is er al volgend weekend, deze keer op het noordereiland en Hampton Downs.