Home > #Hoofdnieuws > WRC Monte-Carlo: en wat brengt slotdag?

WRC Monte-Carlo: en wat brengt slotdag?

De slotdag van de Rally van Monte-Carlo verhuist compleet van setting. Van de Alpen rond Gap gaat het richting de Middellandse Zee en de bergen ten noorden van Nice en dat voor nog 63,54 kilometer tegen de chrono.

Starten doen we al om 8u17, met een eerste passage van Bollène-Vésubie naar Peïra Cava, inclusief de beruchte Col de Turini en dat over een afstand van 18,41 kilometer. De top van de Turini ligt op 1607 meter en met de aangekondigde sneeuw en/of regen voor vannacht zou de proef dus wel eens bepalend kunnen zijn.

La Cabenette-Col de Braus is korter, met 13,36 km en zal om 9u08 afgewerkt worden door de eerste wagen. Legendarisch is hier vooral de afdaling met 16 hairpins en ook hier kan het weer een scherprechter zijn!

Er is geen technische assistentie voorzien na de eerste passage over de beide proeven, wel een regroup en tankbeurt. Om 10u55 en 12u18 staan de laatste twee proeven dan op het programma, mogelijk voldoende om voor het eerst sinds 1924 en Jacques Edouard Ledure een Belgische winnaar op het podium in het Prinsdom Monaco te zien!