Home > Circuit > Eenzitter > TRS: Lawson erft zege van Collet. Dubbel voor M2 Competition

TRS: Lawson erft zege van Collet. Dubbel voor M2 Competition

Het werd Liam Lawson die de score mocht openen na de eerste manche van de Toyota Racing Series op Highlands Park. Igor Fraga maakte er een dubbelzege van door het Belgische M2 Competition.

foto: toyotagazooracing/newzealand media

De Braziliaan Ciao Collet (M-TEC Motorsport) heerste over de eerste race van het weekend op het Nieuw-Zeelandse Highlands Park. Hij hield tot de laatste meters een opzittende Liam Lawson (M2 Competition) af. Maar het Brusselse team had gemerkt dat Collet een oefenstart had gemaakt tijdens de warmup ronde en ze dienden dan ook klacht in. Collet kreeg vijf seconden straftijd en viel terug naar een zevende plaats. De zege, die ging naar Liam Lawson.

De Braziliaan Igor Fraga, teamgenoot van Liam Lawson schoof naar de tweede plaats en verzekerde zo de dubbel voor het Belgische M2 Competition. Eveneens in Nieuw-Zeeland aanwezig was onze landgenoot Amaury Cordeel. Hij komt uit voor het Nieuw-Zeelandse Kiwi Racing. Maar de Antwerpenaar maakte een zware sortie tijdens de trainingsritten en gaf met een vermoedelijke hersenschudding forfait voor de race.

Collet kan morgen revanche nemen in de tweede race van het weekend.