Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: F3 Asia-Euroformula-F.Renault Eurocup

In een notendop: F3 Asia-Euroformula-F.Renault Eurocup

  • F3 Asia – In Abu Dhabi is de Aziatische Formule 3 weer aan de slag. De zege in de eerste race ging naar de Japanner Ukyo Sasahara. Die vertrok vanuit pole en domineerde onbedreigd. Maar aangezien hij als “gastrijder” staat ingeschreven, pakt Sasahara geen punten. De volle 25 eenheden gaan dus naar zijn Hitech teamgenoot, de Rus Nikita Mazepin. Jack Doohan werd voor Pinnacle derde.
  • F3 Asia – De pole voor de tweede race van het weekend in Abu Dhabi was voor een vrouw: Jamie Chadwick (Absolute). De Britse deerne verzilverde haar pole met een zege maar liep na de race tegen een bestraffing van 20 seconden aan omdat ze de auto had laten bewegen toen de lichten nog op rood stonden. Valse start dus… De zege ging zo naar de Nederlander Joey Alders (BlackArts), voor Ukyo Sasahara (Hitech) en Devlin DeFrancesco (Absolute). Alders (163 punten) verstevigt hiermee zijn leiding in het kampioenschap op Mazepin (109 punten). Er is vandaag echter nog een kans op punten met de derde race.
  • Euroformula Open – De jonge Israëliet Ido Cohen is de eerste bevestigde inschrijving voor het seizoen 2020 voor de Euroformula Open. Cohen gaat in zee met Carlin, het team waarvoor hij vorig jaar al twee weekends (Barcelona en Monza) als wildcard optrad.
  • F.Renault Eurocup – De Spanjaard X‍avier Lloveras blijft in de Formula Renault Eurocup bij het GRS team (Global Racing Service). Hij kan rekenen op hernieuwde steun voor een bijkomend seizoen in deze opstapklasse. Vorig jaar eindigde hij als zestiende in de rangschikking met twee vijfde plaatsen als beste resultaat.