Home > Rally > Rallyraid > Africa Race: Martin duo op weg naar overwinning

Africa Race: Martin duo op weg naar overwinning

Het werd een compleet Frans onderonsje in de Africa Race op vrijdag. Het Franse duo Patric en Lucas Martin is op weg naar de eindzege.

foto: africaecorace/media

De zege was voor Yves en Jean Fromont op hun buggy, voor Patrice Etienne en Jean-Pierre Saint Martin (Can-Am) en Benoit Fretin-Cédric Duplé (Can-Am). Essers-Lauwers-Vranken waren de eerste Belgen met de Essers MAN op de tiende plaats.

In de tussenstand vergroten Patrick en Lucas Martin, vijfde in de rit op de Mercedes, hun voorsprong tot 1 uur en 10 minuten op de Hongaren Kovacs-Acs-Czegledi (Scania). Eerste Belgen blijven Essers-Lauwers-Vranken (MAN) op de achtste plaats, meer dan zeven uur achter de leiders. Noel de Burlin (Polaris) en Bouwens-Boerboom-Driesmans (Iveco) staan gegroepeerd op de 22ste en 23ste positie, maar dan 18 uren terug. Hillewaere-Dejonckheere-Helewaut (MAN) staan 33ste.

Op zaterdag is er een eerder korte rit met een klassementsproef van 187 kilometer. De deelnemers gaan van Idini naar St-Louis over 473 kilometer in een etappe zonder speciale moeilijkheden. De grens met Senegal wordt overgestoken waarna er bivak wordt gemaakt op het voormalige vliegveld van St-Louis.