Home > Rally > Rallyraid > Africa Race: naar Franse eindzege?

Africa Race: naar Franse eindzege?

De Fransen Patrick en Lucas Martin lijken met de Mercedes een ernstige optie te nemen op de zege in de Africa Eco Race. Zij waren de snelsten in de lus van 414 kilometer rond Tidjikja in Mauretaniƫ op donderdag.

foto: africaecorace/media
(Noel de Burlin)

Nadat woensdag de Belgische Gregoor Racing Iveco te maken kreeg met een gebroken aandrijfas en tenslotte rechtsomkeer moest maken naar de startlocatie (wat een boel strafpunten opleverde en hun de leiding kostte), zijn zij opnieuw bezig aan een lange inhaalrace, maar deze keer wel met een onoverbrugbare achterstand. Zij werden zevende en eerste Belgen, twee plaatsen voor Noel de Burlin (Polaris, negende) en tien plaatsen voor Essers-Lauwers-Vranken (MAN, zeventiende).

In het algemene klassement heeft de Martin Mercedes nu 20 minuten voorsprong op de Scania van de Hongaren Kovacs-Acs-Czegledi (tweede in Tidjikja). De Belgen staan gegroepeerd op de zevende (Noel de Burlin) en de achtste plaats (Essers-Lauwers-Vranken), maar op meer dan zes en driekwart uur van de leiders. Bouwens-Boerboom-Driesmans blijven op een 24ste plaats maar op bijna 18 uur van de leiders. Hilleware-Dejonckheere-Helewaut blijven met de andere Essers MAN ook nog in koers, op een 35ste positie.

Deze vrijdag blijft de karavaan in Mauretaniƫ en wordt er over 600 kilometer gereden van Tidjijka naar Idini. Inbegrepen is de langste klassementsproef van de wedstrijd. Tussen El Kouaz en Aoulegat wordt er 499 kilometer tegen de klok gereden. Er wordt dan ook verwacht dat vandaag de posities in hun definitieve plooi zullen vallen. Wie nog iets van plan is, die kan vandaag een grote slag slaan op een parcours met vooral zand en glooiende duinenrijen.