Home > #Hoofdnieuws > Africa Race: Belgen bevestigen

Africa Race: Belgen bevestigen

Igor Bouwens, Ulrich Boerboom en Frits Driesmans haalden met de Iveco van Gregoor Racing hun tweede ritzege binnen.

foto: africaecorace/media

De Belgische truck, die donderdag nog uit de duinen werd gered door hun Hongaarse rivalen, haalde het in de 395 lange klassementsproef op vrijdag met een kwartier voorsprong op de buggy van de leiders Yves en Jean Fromont. De Hongaren van Qualisport Racing volgden een minuutje later op de derde plaats van de etappe. Essers-Lauwers-Vranken (MAN) eindigden als twaalfde, Noel de Burlin (Polaris) als 22ste en Hillewaere-Dejonckheere-Helewaut haalden op een 32ste plaats hun beste resultaat van de wedstrijd tot dusver.

In de tussenstand nadert de Belgische Iveco tot op minder dan een kwartier van leiders Yves en Jean Fromont en tot op twee minuten van de Mercedes van Patrick en Lucas Martin op de derde plaats. De Hongaren Kovacs-Acs-Czegledi bezetten met hun Scania de tweede plaats op een 1’42” van de leiders. Verder in het klassement de eerste Essers-MAN op de zesde plaats (op meer dan twee uur van de leiders), de Polaris Buggy van Noel de Burlin op de twaalfde plaats en de tweede Essers-MAN, nu op de 43ste plaats.

Op zaterdag gaat het verder naar het diepe zuiden van Marokko, van Smara naar Dakhla, aan de Atlantische kust, over 686 kilometer. In Dakhla is er zondag een rustdag.