Home > Moto > Jorgen Van hellemont naar Zelos

Jorgen Van hellemont naar Zelos

Sportmarketingbedrijf Zelos zet haar steile ambities kracht bij. Jorgen Van hellemont stapt mee in het kapitaal en wordt ceo en managing partner van de sportgroep. Freddy Tacheny, stichter van Zelos, wordt voorzitter.

(persbericht)

Jorgen Van hellemont is Master in de TEW (Universiteit Antwerpen) en studeerde ook aan de Vlerick Business School. Hij startte zijn carrière in 1988 bij Unilever, waar hij gedurende 12 jaar in verschillende marketing-, sales- en senior managementfuncties actief was. Tussen 2000 en 2006 was hij General Manager bij Sara Lee Household & Body Care. Daarna zette hij de stap naar sportbedrijf Golazo, waar hij tot eind 2019 actief was als Chief Commercial Officer.

Freddy Tacheny, de stichter van Zelos: « De komst van Jorgen Van hellemont is een nieuwe mijlpaal voor Zelos. Na de lancering in 2012 heeft Zelos nu een leider nodig die zich volledig kan toeleggen op de verdere strategische en operationele uitbouw van de groep. Ik kon niet beter wensen dan deze taak toe te vertrouwen aan mijn vriend Jorgen, die ik al meer dan 20 jaar ken. Hij heeft gedurende zijn carrière een heel unieke ervaring opgebouwd zowel in FMCG als in de wereld van de sportmarketing.  We hebben beiden een zelden geziene complementariteit ; ik ben hier dus echt heel blij mee. Ik ben ervan overtuigd dat Zelos, met Jorgen aan het roer als partner-aandeelhouder, significante nieuwe stappen gaat zetten in de Belgische sportwereld.»

Jorgen Van hellemont licht toe: « Ik heb intussen een mooie ervaring in sportmarketing en sponsorship kunnen opbouwen. Sinds 2012 volg ik met bijzondere interesse het groeiparcours van Freddy en Zelos. Ik had echt zin om te gaan ondernemen en de mogelijkheid bood zich aan. Ik ben echt gepassioneerd door sportmarketing en als managing partner zal ik met mijn team alles in het werk stellen om Zelos verder uit te bouwen. Onze plannen liggen klaar.»

Sinds haar oprichting in 2012 heeft Zelos verschillende activiteiten in de sportwereld ontplooid.  De groep telt nu verschillende filialen waaronder SMS -specialist in sportmedia en sponsorship sales- waarin RMB  mede aandeelhouder is, maar ook Zelos Events -waarin Rossel mede aandeelhouder is- dat voornamelijk sportevents organiseert in de Franse Gemeenschap. Zelos houdt zich daarnaast o.a. ook bezig met het management van verschillende topsporters op het hoogste niveau, zoals Barry Baltus, Nigel Bailly of Xavier Siméon.

Buiten het voorzitterschap van Zelos, is Freddy Tacheny ook voorzitter van RUMESM, de vzw die events organiseert op het Circuit Jules Tacheny in Mettet en voorzitter van Sharks, de basketbalclub uit Antibes in Frankrijk.
Jorgen Van hellemont treedt met onmiddellijke ingang in functie.